MÚRE

RSS

Elítélte a MÚRE a Mi Hazánk Mozgalom politikusának sepsiszentgyörgyi kijelentéseit

„Az erdélyi magyar közbeszédben példátlanul súlyos kijelentésre ragadtatta magát egy magyarországi politikai párt képviselője.”

Kiérdemelt előny vagy „lekenyerezés” a MÚRE-tagsággal rendelkező újságíróknak járó 50 százalékos nyugdíjpótlék?

Közhasznúvá nyilvánították nemrég a Magyar Újságírók Romániai Egyesületét. A jelenleg mintegy 300 tagot számláló szervezet, amelynek tevékenységét és legitimitását több erdélyi magyar újságíró is kifogásolta az utóbbi években, ezzel most egy új esélyt kapott arra, hogy erősebb kapcsolatot építsen ki a szakmában dolgozókkal. Ennek kapcsán beszélgettünk Szűcs Lászlóval, az egyesület elnökével, illetve több erdélyi magyar újságíróival is, akiknek nagy része nem tagja a MÚRE-nak.

50 százalékos nyugdíjpótlékra jogosultak a MÚRE tagjai

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete közhasznú szervezetté vált, ez a státus biztosítja a nyugdíjpótlékhoz való jogot a tagságnak.

„A politika az, amely előbb elveszi a sajtó szabadságát, majd létében fenyegeti”. Állást foglalt a MÚRE a Szatmári Friss Újság megszűnése kapcsán

Tőlük szokatlan stílusban, meglepően erélyesen fogalmaznak, és a politikum felelősségét firtatják a 33 éves újság megszűnésében.