Kézdivásárhely

RSS

Székelyföldön mindenki ott spórol a díszkivilágításon, ahol tud

Például Székelyudvarhelyen elmarad a hagyományos szilveszteri koncert, illetve tűzijáték. A megspórolt pénzt az oktatási intézmények fűtésére fordítják.

Kisvárosi bulikörkép: kreatívak a kézdivásárhelyi fiatalok, ha fapados megoldásokról van szó

Éppen aznap, amikor ott jártunk, végleg lehúzta a rolót egy kávézó: sorra zárnak be a bárok Kézdivásárhelyen. Szórakozóhelyek nem igazán vannak, de azért a fiatalok kocsikban, eldugott kocsmákban vagy a környező kis településéken csak elütik az estéket. Helyszíni riport.

Az összeomlás fenyegeti a vezető nélkül maradt kézdivásárhelyi színházat, ezért mindent újraterveznének

Lemondott a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum művészeti igazgatói tisztségéből Kolcsár József színész, rendező, aki a tizenkét éves fennállása alatt egyben tartotta a kézdivásárhelyi intézményt. Ráadásul az eddigi támogatásaik és a nézőszámuk is megcsappant a Covid-járvány után.

Zakuszka-index: melyik városban lehet Erdély legdrágább zöldségpiaca?

Egy előre összeállított bevásárlólista alapján hét erdélyi városban hasonlítottuk össze a zöldségpiaci árakat. És mivel még a befőzési szezonban vagyunk, zakuszka-indexet is számoltunk.

Orosz anyanyelvűek, magyarul tanulnak: ukrán menekültek várják a háború végét Románia szívében

Odesszából, Kjevből és Herszonból érkezett 16 nő és gyerek Kézdivásárhelyre: a székelyföldi kisváros nyugalma és vendégszeretete jelenleg segít nekik visszatalálni a normalitáshoz. Riport.