Archívum

RSS

Paradicsombefőzés halálos kínok nélkül, egyszerűen

Egyetlen tepsiben, macerás passzírozás nélkül, egyszerűbb héjazós trükkökkel készül a legemberbarátabb paradicsombefőtt.

Tzatziki: nem mindegy, hogyan találkozik a joghurt és az uborka

Milyen uborka? Milyen joghurt? Meg egyáltalán, hogyan lesz egy tzatziki igazán krémes, sűrű és frissítő nyári étel?

A leghabosabb meggyes sütemény annak, aki nem tud, de szeretne sütni

Olyan, mint egy piskóta, de túró van benne, ezért hivatalosan felfújt – de mindenekfelett a legjobb nyári válasz arra, ha a kertiparti-meghívóhoz ránk osztják az édesség feladatát.

Focaccia: a kenyér, amit még egy kezdő is simán elkészít

Nem gondolná senki, hogy kenyérben is létezik olyan, ami elronthatatlan, pedig van ilyen, és elmondjuk, hogyan csinálhatja meg egy konyhai újonc is.

A tojásos nokedli szereti az ecetes fejes salátát

Gyakorlatilag egyetlen húsmentes tradicionális magyar fogásunk pár alapanyagos, könnyű, olcsó, és az időzítésen túl nincs sok buktatója. Elronthatatlan és egyben olcsó recept.

Elronthatatlan receptek: foszlós húsvéti kalács kezdőknek

Olyanoknak mutatunk részletes, lépésről lépésre leírt, százszor kipróbált kalácsreceptet, akik még sosem mertek belevágni ilyesmibe. Foszlós, felhős, napokig puha, két és fél óra alatt kész!

Elronthatatlan receptek: a roppanós, mégis lágy bundás kenyér

Milyen kenyérből a legjobb? Mi az ideális arány, hőfok, eszköz? Főzőiskolánk mai leckéje a méltatlanul mellőzött és lenézett bundás kenyérről szól, ami ebédnek is ideális.

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: székelykáposzta, egyszerűen

Egy sertéspörkölt, párolt káposztával. De miért készítsünk két külön ételt, ha még jobb lesz egyben? És egyáltalán, hogyan kell felvágni egy hagymát?

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: az életmentő, aranyló húsleves

Van egyáltalán receptje a húslevesnek? Tényleg elég húst zöldséggel és vízzel összefőzni, vagy vannak praktikák? Hogyan lesz aranyló és tiszta?

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: a tökéletesen lágy zabkása

Egy alaprecept, amely nem része mai kultúránknak, pedig egészséges, olcsó, egyszerű reggeli vagy uzsonna, csak nem mindegy, hogyan készül. Most megmutatjuk, hogyan lesz krémes és lágy, nem ragacsos...

Kövess minket Facebookon is!