Archívum

RSS

Focaccia: a kenyér, amit még egy kezdő is simán elkészít

Nem gondolná senki, hogy kenyérben is létezik olyan, ami elronthatatlan, pedig van ilyen, és elmondjuk, hogyan csinálhatja meg egy konyhai újonc is.

Varázslatos rózsaszín zöldség, amelyet édesen eszünk: mire jó a rebarbara?

Ugyanaz a pár alapanyag, két egészen különböző desszert – mindez egy zöldségből, amely fanyar, savanykás, mégis édesen esszük.

A tojásos nokedli szereti az ecetes fejes salátát

Gyakorlatilag egyetlen húsmentes tradicionális magyar fogásunk pár alapanyagos, könnyű, olcsó, és az időzítésen túl nincs sok buktatója. Elronthatatlan és egyben olcsó recept.

Nem ciki az instant leves: ötperces trükkök egy menőbb gyorsebédhez

A porlevesek gyorsak, olcsók és néha valóban életet mentenek, főleg, ha adunk hozzájuk pár dolgot még, amitől finomabbak, táplálóbbak és szebbek lesznek.

Nemzetközi hungarikumaink: magyar-e a pozsonyi kifli és a lángos?

Miért számít a magyarságra jellemzőbb ételnek a kürtőskalács, mint a túrógombóc? Ki találta fel a Rákóczi-túróst? Megpróbáljuk megfejteni a „hungarikumok” logikáját.

Elronthatatlan receptek: foszlós húsvéti kalács kezdőknek

Olyanoknak mutatunk részletes, lépésről lépésre leírt, százszor kipróbált kalácsreceptet, akik még sosem mertek belevágni ilyesmibe. Foszlós, felhős, napokig puha, két és fél óra alatt kész!

Mi van a kötözött sonkában, és hogyan vegyünk valódi húsvéti sonkát?

Mi a sonka, és mi nem az? Mi a baj a kötözött sonkákkal, miért számít olyan sokat az idő, és mégis hogyan válasszunk húsvétra finom darabot? Egy szakács segít eligazodni.

Elég a rántás-shamingből, igenis van helye a konyhában!

A rántás nem a gulyáskommunizmus szülötte, hanem nemes, 17. századi francia eljárás. A mára sokat csúfolt módszert megvédve érveket vonultatunk fel a liszttel való sűrítés mellett: mikor van helye a...

A kalóriatáblázatok pontatlanok, akkor miért számolgassunk?

A kalóriaszámlálás során egy megfoghatatlan jelenséget szeretnénk számszerűsíteni. Dietetikus segítségével próbáljuk megérteni, hogyan működnek az adatok, és valóban fogyhatunk-e kalóriadeficittel?

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: lágy, de formázható túrógombóc

Sok túrógombócrecept létezik, de melyiket tudja elkészíteni az, aki még sosem csinálta? Az egyik legcsodálatosabb magyar desszert, lépésről lépésre.

Kövess minket Facebookon is!