Archívum

RSS

A bolognai spagettik és az olasz húsos tészták nem ismerik egymást

Az ősi itáliai húsos szószoknak semmi közük a mai bolognaikhoz, de ettől még nem biztos, hogy a legautentikusabb receptek a legjobbak is. Sőt. A ragus olasz tészták sokismeretlenes egyenlete és...

Ezt a palacsintát tuti nem lehet elrontani

Az amerikai palacsintát könnyű megfordítani és nem szakad. A légies állagot egy különleges kémiai folyamat segíti elő, ami három alapanyag találkozásakor keletkezik.

A kaszinótojás lelkünk őszinte tükre

Miért kapott ciki stigmát és hogyan lehet újra menő a kaszinótojás? Hogyan kell majonézt csinálni házilag, és hogyan lesz finom a franciasaláta, a kaszinótojások hivatalos ágya?

Munkabefektetés nulla, haszon végtelen – újévi malacsült cafatos-szaftos kiadásban

Nehéz elképzelni emberkímélőbb receptet annál, mint hogy a húst betesszük a sütőbe, ott hagyjuk, kivesszük, megesszük, és finom lesz. Újévi pulled pork, egyszerűen.

Megfüstöltem a karácsonyi vacsorát a tűzhelyen, egy wokban, húsz perc alatt

A füstízhez ősi az emberiség vonzalma, de télen nem mindenki tud vagy akar grillezni. Fogtuk inkább a wokot, egy rácsot, meg némi füstölnivalót, és rátettük a vacsorát, ami ettől csaknem éttermi...

A zserbó csak egy csokis bejgli repedéspara nélkül

Omlós-élesztős tészta, sok dió vagy mák, lekvár, plusz egy csokibevonó. Egy olyan zserbóreceptet írtunk, amit azok is el tudnak készíteni, akik még sosem csináltak ilyesmit, a mi zserbónk pedig...

Az igazi savanyú káposztához csak só kell

Semmi okunk nem lenne rá 2023-ban, hogy telekáposztázzuk a lakást sózás és üvegbe passzírozás közben, sajnos mégis muszáj, mert a bolti savanyú káposztáknak egyszerűen nem jó az ízük.

A cukormentes, mégis édes, sütős szilvalekvár legendája igaz, de azért el lehet rontani

Ha egyetlen alapanyagra bízza magát az ember, az nagyon nem mindegy, hogy milyen. Még sok más apróság van, amire érdemes figyelni a receptben, és ami az egyik legegyszerűbb a világon.

Jobb, mint a bolti: háztartási keksz és zabkeksz házilag

Milyen érvek szólnak az angol rostos, egészséges kekszek és a magyar háztartási keksz mellett? Mi a magyar változat roppanásának titka, és mitől lesz finom a zabos angol?

Nem ciki a Vegeta!

Hogyan kapott stigmát az ízfokozó a világban és aztán hazai változatában is, és hogyan lehet mégis helye a konyhában? Egyáltalán mi az a nátrium-glutamát vagy MSG, és hogy kerül a sajtba és a...

Kövess minket Facebookon is!