Újabb 1900 órányi működéssel ajándékoztak meg olvasóink, nagyon köszönjük! Mire lesz ez elég?

2024. június 25. – 18:50

Másolás

Vágólapra másolva

Hihetetlen, de máris eltelt negyed év a Transtelex kétéves szülinapja óta, amire a Telex After kolozsvári különkiadásával és egy olvasói kérdőívvel is készültünk – és aminek eredményeiből épp a napokban osztottunk meg veletek néhány érdekességet és fontos tanulságot. Kiderült például, hogy szeretitek a hírrovatunkat, de hírlevélre nem igazán tartotok igényt. Szerintetek több riportot, elemzést és tényfeltáró anyagot kellene írnunk – ezek eléggé költséges műfajok, bízunk abban, hogy számíthatunk a ti segítségetekre is.

A szülinapunk apropóján nem feledkeztünk meg arról sem, hogy számba vegyük, mi minden fontossal foglalkoztunk az első szülinapunk óta: könyvkiadásba kezdtünk, igyekeztünk havonta alkalmat találni arra, hogy személyesen is találkozzunk az olvasóinkkal, nem csak Kolozsváron, hanem Csíkszeredában is tartottunk már Dialógot. De sosem tévesztettük szem elől, hogy mi a Transtelex létezésének legfontosabb célja: minőségi lapot írni, olyan témákat bemutatni, amelyekhez más sajtótermék nem nem akar nyúlni vagy nem nyúlhat, teret adni építő viták kibontakozásának. Ezekre a 2023-as évben is rengeteg példa volt, közben túrarovatot indítottunk, eseményekről tudósítottunk és sok nagyon fontos mélyinterjút készítettünk.

Egyúttal ismét felhívtuk olvasóink figyelmét arra, hogy mennyire kiszolgáltatott helyzetben van egy olyan sajtótermék Erdélyben, amely szeretne önfenntartó lenni, megőrizve ezáltal függetlenségét, és arra kértük minden olvasónkat, támogassa munkánkat alkalmi vagy rendszeres módon, adja nekünk adója 3,5%-át vagy cége adójának civil szervezeteknek felajánlható részét, hogy működésünk biztosítva legyen újabb egy évig. A személyi jövedelemadóból felajánlott összegek elkezdtek beérkezni az egyesületünk számlájára, őszre már látni fogjuk, hogy mekkora összeg gyűlt be ilyen formában ebben az évben – és erről természetesen majd szintén beszámolunk.

Közben persze az elmúlt három hónapban is zajlott a napi munka, a kétéves szülinapunk óta a napi hírközlés és a legfontosabb témák feldolgozása mellett több Dialógot is szerveztünk, közéleti vitáknak adtunk teret, riportoztunk, interjúztunk, választásokról közvetítettünk, és még egy online választási kiértékelőt is szerveztünk. Néhány nappal ezelőtt pedig megérkeztünk azzal a hírrel, amit már mi magunk is nagyon vártunk: kijött a nyomdából és már megvásárolható TGM Kolozsvári esszék című kötete, amelynek létrejöttéért sok olvasónknak és támogatónknak tartozunk köszönettel.

Bízunk abban, hogy ezek a tartalmak és projektek is hozzájárultak ahhoz, hogy napról napra csökkenjen az a számláló az oldalunkon, amely azt jelezte, mekkora összegre van még szükségünk ahhoz, hogy a jelenlegi méretben és tartalmi felhozatallal folytatni tudjuk a munkát. Április első napjai óta a Transtelex 1922 órányi működésére elegendő egyszeri utalást, valamint rendszeres támogatást indítottatok, vagyis 153.800 lej értékben küldtetek nekünk egyszeri utalást vagy állítottatok be rendszeres támogatást, amit ezúton is nagyon köszönünk!

A számláló viszont sajnos nem nullázódott le, még több mint 50.000 lejre van szükségünk ahhoz, hogy az idei működésünk biztosítva legyen – bízunk abban, hogy az év második felében ezt sikerül elérnünk. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy kis szerkesztőségünk olyan minőségi újságot állítson elő, olyan fontos témákat dolgozzon fel, és olyan érdekes sztorikat szállítson, amelyekért szívesen fizetnétek egy kisebb vagy nagyobb összeget havi rendszerességgel.

Fontosnak tartjuk ugyanakkor felhívni a figyelmetek arra is, hogy sok elindított támogatás hibára fut az oldalunkon, aminek persze számos oka lehet, elgépelt kártyaszám vagy hibás kétlépcsős azonosítás, de az is gyakran megtörténik, hogy az időközben lejárt bankkártyát nem cserélitek a rendszerünkben, ezért a Barion nem tudja lehívni a havi összeget.

Ezért arra kérjük minden támogatónkat, hogy ellenőrizze a támogatói fiókjában vagy a banki kivonatán, hogy biztosan sikeres volt-e az az alkalmi utalás, biztosan aktív-e az a rendszeres támogatás, amit be szeretett volna állítani!

Ha pedig még nem vagy a támogatónk, kérünk, ha teheted, támogasd munkánkat alkalmi vagy rendszeres adománnyal, hogy ne csak év végéig, de hosszú távon is biztos pontot jelenthessen a működésünkben olvasóink támogatása!

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!