Olvasóink nélkül nincs Transtelex – a folytatáshoz elengedhetetlen, hogy támogassatok!

2024. április 19. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva

Kedves Olvasók!

A Transtelex működése közösségi támogatásra épül. Nélkületek nem tudnánk fennmaradni, és továbbra is hiteles, pártatlan tartalmat biztosítani. Mostanig a két héttel ezelőtt kitűzött célösszeg csupán 12 százalékát sikerült összegyűjtenünk. Nagyon hálásak vagyunk az eddigi támogatásért, de ez még nem elegendő. A Transtelex nem áll sem politikai, sem gazdasági érdekcsoportok befolyása alatt, kizárólag tőletek függünk, ami egyedülálló kísérletet jelent az erdélyi magyar sajtóban.

Kérünk mindenkit, aki teheti, vállaljon fel rendszeres havi támogatást!

Egy havi 40-50 lej körüli összeg — ami körülbelül annyi, mint néhány kávé ára vagy egy gyorséttermi ebéd — számunkra létfontosságú támogatást jelent. Ezek az összegek lehetővé teszik, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk, új projekteket indíthassunk és valódi szabadságban dolgozhassunk.

Naponta szembesülünk azzal, hogy mi történik ott, ahol a politikum pénzeli, irányítja, befolyásolja a sajtót. A szabad sajtó hiánya korlátozza az információhoz való hozzáférést, csökkenti az átláthatóságot és gyengíti a demokráciát. A Transtelex küldetése, hogy ellenálljon ezeknek a tendenciáknak, és egy olyan platformot biztosítson, ahol az igazság és a tények szabadon hozzáférhetők maradnak.

A kérdőívünkre érkezett olvasói válaszokból tudjuk, hogy értékelitek a szabad és független újságírásunkat, és szeretnétek, ha még több olyan tartalmat készítenénk, amelyek közösségünk számára relevánsak. Ezeknek a projekteknek a megvalósítása azonban csak akkor lehetséges, ha elérjük a kampányban kitűzött pénzügyi célokat. Ezért kérünk mindenkit, aki teheti, vállaljon fel rendszeres havi támogatást – a havi költségvetésének azzal a kis részével, amit erre a célra fordíthat –, hogy továbbra is biztosíthassuk nektek a minőségi, független tartalomgyártást.

Fontos, hogy a Transtelex mindenki számára elérhető maradjon, ezért nem szeretnénk fizetőfalakat állítani. A tájékozódás alapvető jog, és ezt mindenkinek biztosítani szeretnénk. Csak a ti támogatásotokkal maradhatunk elkötelezettek amellett, hogy szabadon és függetlenül végezhessük munkánkat.

Egy igazságosabb társadalom csak a független sajtó segítségével születhet, a változás garanciája az olyan sajtó, mint a Transtelex. Ezért dolgozunk, hogy megmutathassuk, és szóvá tegyük a politikai, hatalmi elit döntéseit, amelyek a teljes közösség életét befolyásolják. Szeretnénk feltárni az elhallgatott történeteket, közhelyek helyett új perspektívákat találni, megmutatni, amit el akarnak rejteni, és emlékeztetni arra, amit ígérnek, de nem tartanak be. Egy jogállamban, ahol az igazságtalanságnak következményei vannak, és ahol a leggyengébbek hangja is hallatszik, a független sajtót ti tartjátok el, azért, hogy mi feltehessük azokat a kérdéseket, amelyek titeket is érdekelnek!

Csatlakozzatok hozzánk, támogassátok a Transtelexet, és építsük tovább együtt az erdélyi magyar közösség számára létrehozott lapot, amely nektek, értetek készül. Minden egyes hozzájárulás, akármilyen kicsi is, óriási segítséget jelent számunkra.

Köszönjük, hogy velünk tartotok, és hozzájárultok a független sajtó jövőjéhez!

Köszönettel,

a Transtelex szerkesztősége

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!