Megjelent TGM Kolozsvári esszék című kötete, már kapható a boltokban és online is

2024. június 19. – 11:59

Megjelent TGM Kolozsvári esszék című kötete, már kapható a boltokban és online is
Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Csaknem egy év telt el az ötlet megfogalmazásától és az első egyeztetésektől, de végre megjöttünk a jó hírrel: megjelent a Transtelex első könyve, Tamás Gáspár Miklós kolozsvári esszéinek gyűjteménye, amelyet a Kijárat kiadóval együttműködésben adtunk ki.

Tamás Gáspár Miklós születésének 75. évfordulóján közöltük a hírt olvasóinkkal, hogy szeretnénk kötetbe gyűjteni és kiadni jó barátunk, támogatónk Kolozsvárról szóló, Kolozsvárra emlékező esszéit. Egyúttal olvasóinkhoz, támogatóinkhoz és minden TGM-rajongóhoz is kéréssel fordultunk, hogy segítsenek nekünk előteremteni a kiadáshoz szükséges pénzt, ami nem csak a kötet megjelenéséhez, de a Transtelex további működéséhez is hozzájárul. A várakozásainkat is felülmúlta az a szeretet és rengeteg gratuláció, amivel a bejelentést fogadtátok, és rövid időn belül máris arról számolhattunk be, hogy összegyűlt a pénz, amivel fedezni tudjuk a kiadás költségeit, és még a működésünkre is fordíthatunk belőle. Köszönjük, hogy nagyon sokan támogattátok ezt az ötletet!

Hosszú lenne a lista, ha össze akarnánk írni, hogy személyesen kinek tartozunk még köszönettel, nem is kezdhetnénk mással, mint Tamás Gáspár Miklós családjával, akik az első pillanattól mellénk álltak, Tamás Ábel a szakmai folyamatokat is végigkísérve egyengette a kiadást, hogy egy olyan szöveggyűjtemény álljon össze, ami reprezentatív, és méltó édesapja emlékéhez. Kiemelt köszönettel tartozunk a Kijárat kiadónak és vezetőjének, Kelemen Pálnak, akinek szakmai mentorálása nélkül nem tarthatnánk most a kezünkben a kötetet, Balázs Imre Józsefnek a szakszerű szerkesztésért, Szőcs Petrának a fotóért, aminek felhasználásával elkészült a borító, és minden kollégának, együttműködő partnernek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megvalósulhasson tervünk, a Kolozsvári esszék kiadása.

Néhány nappal ezelőtt osztottuk meg a jó hírt, hogy megérkeztek a kötetek a kolozsvári szerkesztőségünkbe, azóta azon dolgozunk, hogy a partner könyvesboltokhoz is eljussanak, múlt héten pedig már a Budapesti Ünnepi Könyvhéten is debütált a Kolozsvári esszék.

Fotó: Tóth Helga / Transtelex Fotó: Tóth Helga / Transtelex
Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Most végre arról is beszámolhatunk, hogy Erdélyben pontosan hol kapható, illetve hol lesz kapható napokon belül a kötet.

Kolozsváron:

Csíkszeredában a Gutenberg Könyvesboltban (Petőfi Sándor u. 4.) néhány napja már megvásárolható a kötet.

Hamarosan elérhető lesz Sepsiszentgyörgyön a Kossuth Lajos utca 1. szám alatti, valamint Székelyudvarhelyen a Márton Áron tér 8. szám alatti Gutenberg Könyvesboltokban is, ahová már a napokban eljut néhány példány, a teljes készlet június utolsó napjaiban fog bekerülni a két boltba.

A marosvásárhelyi Gutenberg Könyvesboltba (Rózsák tere 59. sz.) szintén június végére kerül a polcokra a kötet.

A Gutenberg üzletek nyitvatartásáról egyébként a bolthálózat weboldalán találtok információkat, valamint elérhetőségeket, amennyiben megrendelnétek a kötetet tőlük (a webshopban nem fogjátok megtalálni a Kolozsvári esszéket, de személyes egyeztetés során van lehetőség megrendelni postai szállítással is).

Magyarországon a Telex shopból ezen a linken tudjátok megrendelni.

Hamarosan könyvbemutatóval is jelentkezünk, valamint igyekszünk a nyári és az őszi könyves események legtöbbjén is jelen lenni a Kolozsvári esszékkel!

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!