Transtelex Dialóg

RSS

Működik a természetvédelem Romániában? Mire jó az Európai Green Deal? Várunk a decemberi Transtelex Dialógra!

Decemberben is lesz Transtelex Dialóg a Planetáriumban, ezúttal pedig szakértő meghívottainkkal a természetvédelemre fókuszálunk: Papp Tamás biológussal, Pap Péter László és Szabó Anna ökológusokkal Babos Krisztina beszélget.

Transtelex Dialóg videó: Milyen hatással van a virtuális nemzeti egység, a NER az erdélyi magyarságra?

Van-e önálló erdélyi magyar közbeszéd, autonóm nyilvánosság vagy Erdélyben is átvette az irányítást a magyarországi politikai mainstream narratívája? Ezt a kérdést járta körül a Transtelex Dialóg offline beszélgetősorozat második kiadásán Borbély András, Tompa Andrea és Toró Tibor.

Önálló politikai közösség-e az erdélyi magyarság? Borbély András, Tompa Andrea és Toró Tibor beszélget a Transtelex Dialógon

Offline közéleti sorozatunk második kiadásán arról is szó lesz, hogy van-e még önálló erdélyi magyar közbeszéd vagy teljesen alá vagyunk rendelve a magyarországi politikai mainstream által átszivárogtatott narratíváknak.

Ilyen volt a Transtelex Dialóg premier: itt a videónk az első részről!

Szó volt az erdélyi magyar sajtó kiszolgáltatott helyzetéről, a Magyarországról érkező támogatások hatásairól az erdélyi közösségre, a diszkrimináció vádjáról a magyar osztályok és óvodák esetében, de a csíksomlyói tűzkárosult romák sorsára és a Declic aktivistáinak Tánczos Barna miniszterrel való összetűzésére is kitértünk.

Indul közéleti beszélgetős sorozatunk, a Transtelex Dialóg. Gyertek el az első kiadásra!

A Transtelex Dialógot havi rendszerességgel szervezzük meg, az első részben Eckstein-Kovács Péter, Fosztó László, Kertész Melinda, Kiss Tamás és Mostis Gergő beszélgetnek a legégetőbb erdélyi közéleti kérdésekről a kolozsvári Planetárium Caféban.