Markó Béla

RSS

Karácsony Székelyudvarhelyen: A Fidesz kirekesztő nemzetpolitikája nem ismer határokat

Budapest főpolgármestere szerint a gyűlölettel teli kommunikáció sokat árt az erdélyi magyar közösségnek. Magyarságpolitikáról, autonómiáról, sőt román-magyar viszonyról is kérdeztük.

Szobrok a tereken

Tereink birtoklásáért, a látványból való „arányos részesedésért” küzdöttünk ezekben az évtizedekben, és értünk is el fontos eredményeket, de míg Kós Károlyék annak idején még képesek voltak...

Tiltakozik az EMSZ Markó kijelentése ellen, miszerint a kettős állampolgárság is hozzájárult az...

Azért fogynak az erdélyi magyarok, mert az RMDSZ felcserélte Erdélyt Bukarestre, és a közösség sorsát a kormányzati jelenlétből kisajtolható eredményekhez köti, írják.

Markó Béla: Az erdélyi magyarság létszámcsökkenése a kettős állampolgárság intézményének is...

Az iskolázottsági adatok azt mutatják, hogy az agyelszívás jelensége is ijesztő méreteket öltött.

Novák Csaba Zoltán: Ha azt gondoljuk, hogy minden, ami a politikából érkezik vissza, rossz, akkor...

Váratlanul lemondott mandátumáról Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ Maros megyei szenátora. Döntését azzal indokolta, hogy inkább szakmai pályáját szeretné folytatni, megpályázta és megnyerte a...

Markó Béla a G4mediának: Elégedetlen vagyok Kelemen Hunor nyilatkozatával

Véleménye szerint az RMDSZ vezetőinek el kellett volna utasítaniuk azokat a „veszélyes és elfogadhatatlan” gondolatokat, amelyeket Orbán Viktor magyar miniszterelnök Tusnádfürdőn megfogalmazott.

Markó Béla kapja idén az Európai Hazafi Díjat

A díjat évente olyan ember kapja a május 9-i Európa Napon, aki kiemelkedően sokat tesz a magyar és az európai értékek képviseletéért.

„Minden költőt legalább háromszor kell újraolvasni”

A József Attila – Visszhangok költői est csupán ürügy volt arra, hogy a hallgatóság bepillantást nyerjen Balla Zsófia, Báthori Csaba és Markó Béla költői világába.

A 2004-es népszavazástól a negyedik kétharmadig – magyarságpolitika Erdélyben. Második rész

A 2004. december 5-i népszavazás momentuma a nemzetiségpolitika fordulópontja, amelyre a jobboldal fel tudta építeni sikerkommunikiációját.

Kövess minket Facebookon is!