Kolozsvári Magyar Napok

RSS

Kelemen: „Orbán Viktort nem kell megvédeni”

„Hunortól” kérdezhettek az érdeklődők a Kolozsvári Magyar Napok utolsó napján. A kötetlen beszélgetésként meghirdetett rendezvényen kiderült, az RMDSZ elnöke szerint a genderkérdésből vagy a szexualitás kérdéséből nem szabad közpolitikát csinálni, de Orbán beszéde is felmerült.

Krisztus szenvedéstörténetének falképeitől a középkori „graffitikig” – megnéztük a felújított Szent Mihály templomot

Szépen csillog a Kolozsvár jelképének számító templom, amelynek tornyából egyedi kilátás nyílik a városra. Bár egyelőre csak a Kolozsvári Magyar Napok alkalmával volt látogatható a torony, már tervezik állandósítani ezt a programot.

Egykor farkasok és szerzetesek jártak itt, ma a munkagépeké a terep. Kolozsvár ikonikus utcájában sétáltunk, ahol a tér fogva tartja az időt

Idén a felújítása miatt a Farkas utca kimaradt a Kolozsvári Magyar Napok helyszínei közül, de ez pont ideális alkalmat teremtett arra, hogy megnézzük, hogyan lett Kolozsvár leghíresebb utcája olyanná, ahogyan manapság ismerjük.

Nehéznek ígérkezik 2022 második fele, mert amikor égett a ház, nem azon gondolkodunk, hogy a tűzoltástól vizes lesz a szőnyeg

Az infláció rég nem látott szinteken van, az energiaárak növekedése jelentős, a globális ellátási láncok zavarának még mindig súlyos hatása van az életünkre, a világ kenyeres kosarának nevezett fekete-tengeri régió egét pedig háború felhői árnyékolják be. Milyen kilátásaink lehetnek így a jövőre nézve, egyáltalán juthat-e pénzünk nyaralni?

„Krisztus nem fogja meggátolni, hogy teherbe essen a kiskorú gyermeked”

Még mindig rengeteg tabu övezi a szexualitást, ami a szülőket is meggátolja abban, hogy nyitottan beszélgessenek erről gyerekeikkel. Az egyházak sem segítik a folyamatot, sőt „ott szúrják el”, hogy a szexualitást a bűnnel és a szégyennel társítják. A Kolozsvári Magyar Napokon a Keresztény szemlélet, szex és pedagógia című kerekasztal-beszélgetésen jártunk.

Több terasszal és több komolyzenével várja a látogatókat idén a KMN

Bővül a folk programkínálat, a Farkas utcai vásárt átrendezik, de a bulihelyszínek maradnak a korábban bejáratott helyeken.

A Kolozsvári magyar napok keretében áldják meg a felújított Szent Mihály templomot

Az ünnepi szentmisét Kovács Gergely érsek celebrálja, az újraépített oltárt Miguel Maury Buendia pápai nuncius szenteli fel.