Ellenzék

RSS

Gorbacsov halála után még inkább bekeményített a Kreml a sajtóval és az ellenzékkel szemben

Beszüntetett lapok, gyerekrajzverseny elleni tiltakozás miatt többéves börtönbüntetés, a háborút háborúnak nevező nyilatkozatok vagy külföldi névjegykártyák birtoklása miatti letartóztatások, miniszteri szinten leárulózott művészek az elmúlt időszakban. Az állam fellépése részben megmagyarázza, miért nincs nagyobb tüntetés az országban.

Ellenzék az Orbán-beszédre: Beteg embernek gyógyszer kell, Orbán csak uszítani tud

Karácsony Gergely pedig egy József Attila-idézetet vett elő.

Az ellenzék 2018-at játszotta újra, míg a Fidesz 4 éve 2022-re készült

Az ellenzéki pártoknak 12 éve nincs válaszuk arra, mitől lenne jobb az embereknek, ha rájuk szavaznának.

Kiss Tamás: Az ellenzék számlálóbiztosaként mutattam meg, hova kell tenni a szavazólapon a keresztet a Fideszhez

A kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet kutatója szerint nem a választási csalástól kellett tartania az ellenzéknek. Az a tény, hogy nincs vidéki beágyazottságuk az ellenzéki pártoknak, már félsiker volt a Fidesz számára.

A Fidesz újabb kétharmadának öt fontos tanulsága

A fideszes túlerővel szemben az ellenzék hatástalan volt, és a háborúban az ország nem akart váltani. Az ellenzéknek nagyon félrecsúszott az összefogás, a centrális erőtér újra létrejött. A választók Orbán és Márki-Zay között választottak, amiből nem az ellenzék jött ki jól. De miért néz más mozit Budapest és az ország többi része? Okok és tanulságok öt pontban.

Orbán Viktor negyedik kétharmada, az ellenzéki összefogás csődje – a választás legfontosabb eredményei

Itt vannak a választás legfontosabb eredményei: Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP negyedszer is kétharmaddal győzött, az ellenzéki összefogás minden előzetes méréshez képest sokkal rosszabbul szerepelt, szinte csak Budapesten tudott egyéni választókerületeket nyerni, és bejutott a Mi Hazánk a parlamentbe. A Fidesz 88 választókerületet megnyert a 106-ból.

A Fideszben biztos országos előnyt látnak, az ellenzék budapesti és városi tarolásban bízik

Az eredményekre még egy-két órát várnunk kell, de a pártokban már számolgatnak. A Telex információi szerint a Fideszben 5 pont körül listás előnnyel és biztos parlamenti többséggel számolnak, az ellenzék döntetlenközeli listás eredményt remél.

Tippelje meg a választások végeredményét!

Április 3-án minden kiderül, ám addig is itt a Telex Tippjáték, hogy Ön is megtehesse tétjeit a 2022-es országgyűlési választás eredményére! Hány mandátuma lesz az egyes pártoknak?

Hónapokig követte egy volt FSZB-ügynök Putyin meggyilkolt riválisát, Borisz Nyemcovot

Az orosz ellenzéki vezetőt 2015-ben lőtték le a Kreml közvetlen közelében. Előtte közel egy éven át volt a nyomában egy ügynök, akinek köze lehetett a Navalnij elleni merénylethez is.

Legszívesebben visszafordítanám az időt oda, mikor még csak iskolába kellett járnom

A tankötelezettségi korhatár 18-ról 16 évre csökkentése nemcsak az iskolák falain belül okozott változásokat, hanem társadalmi szinten is. Az egyesült ellenzék visszaállítaná a korhatárt, viszont egy pedagógus például azt mondja: a változás óta könnyebb az iskolában maradt diákokkal együttműködni. Abban mindenki egyetért, hogy a korhatár megemelése önmagában nem oldaná meg az oktatásügy rendszerszintű problémáit.