Kampányzáró jelentés: az olvasói támogatásoknak köszönhetően működhet tovább a Transtelex!

2023. május 15. – 19:06

Kampányzáró jelentés: az olvasói támogatásoknak köszönhetően működhet tovább a Transtelex!
Fotó: Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Végéhez ért a támogatásgyűjtési kampányunk, levegőhöz, működésünkhöz elengedhetetlenül szükséges anyagi forráshoz jutottunk olvasóinknak köszönhetően. Elmondhatjuk, hogy precedens nélküli az elmúlt 30 év sajtótörténetében az a helyzet, amikor egy lapot tényleg az olvasók összefogásának köszönhetően sikerül tovább vinni. Ne feledjétek, minden nap meg kell küzdenünk a fennmaradásunkért egy olyan politikailag meghatározott környezetben, amelyben a sajtó már csak két út közül választhat: vagy kapitulál, és gyakorlatilag szócsőként működik tovább különféle politikai érdekek elvárásai szerint, vagy pedig megpróbálja ellátni a feladatát, viszont ez esetben azt kockáztatja, hogy egyre szűkülő úton halad tovább. Mi az utóbbit választottuk, és segítségetek nélkül esélyünk sincs végigmenni rajta!

Három héttel ezelőtt, a Transtelex egyéves születésnapján támogatásgyűjtő kampányt indítottunk, jelezve, hogy kritikus szint alá süllyedt a rendszeres támogatóink száma, ezért veszélybe került a lap működése, a jövője az olvasóinktól függ. Azóta a rengeteg pozitív üzenet, bátorítás mellett nagyon sok anyagi támogatás is érkezett, így most már biztos, hogy önálló lapként folytathatjuk. Köszönjük!

Az elmúlt három hétben 427-re emelkedett a rendszeres támogatóink száma, 280-an pedig alkalmi támogatással segítettétek a Transtelexet. Egyértelművé vált, hogy létezik egy jelentős méretű kíváncsi, tudatos és párbeszédre kész olvasói közösség, amelynek van igénye azokra az értékekre, amelyeket ez a lap képvisel, és amely hisz abban, hogy a szabad sajtó működtetéséhez közös erőfeszítésre is szükség van.

Most már valóban elmondhatjuk, hogy lapunk jelentős részben a ti mikroadományaitokból működik. Ti segítettetek minket az elindulásban, a talpra állásban, és az első évünk után támogatásaitokkal egy újabb évre bizalmat szavaztatok nekünk.

Hiszünk abban, hogy az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Csak tőled függ, hogyan és meddig folytatja tovább a Transtelex! Az újság stabilan működni csak így tud, csak így tudunk széles olvasótáborunknak nap mint nap beszámolni az erdélyi közösséget érintő legfontosabb ügyekről, történésekről.

Amint a kampányunk elején jeleztük, ahhoz, hogy a Transtelex a korábbi méretben működhessen, évi 700 ezer lejre van szükségünk.

Ha a rendszeresre állított támogatások mértéke az év végéig megmarad, akkor azt jelenti, hogy mintegy 400 ezer lejes bevétellel számolhatunk, amint azt a fejléccsíkon is követni tudtátok.

Szerényebb méretben ugyan, de folytatni tudjuk. Ne feledjétek: lap jövője továbbra is a ti kezetekben van: amennyiben úgy ítélitek meg, hogy fontos számotokra, hogy még több erdélyi sztorit, minőségi tartalmat olvassatok, ezután is beállíthatjátok a rendszeres támogatást, illetve egyszeri összeggel is hozzájárulhattok a Transtelex működéséhez és fejlődéséhez. Részleteket erről továbbra is a TÁMOGATÁS gombra klikkelve találtok.

Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy eddig mit tettünk le az asztalra, akkor nézzétek meg az egyéves visszatekintésünket, amelyben összefoglaltuk azokat a fontos témákat, erdélyi ügyeket, amelyekről a Transtelexen olvashattatok. Számba vettük az olvasóinktól érkezett reakciókat is, amelyekből kiderült, hogy azok is úgy gondolják, hogy a lapnak van létjogosultsága az erdélyi magyar sajtóban, akik nem mindig értenek egyet vele. Közismert alkotók, közszereplők mondták el, illetve erdélyi mémelők mutatták meg vicces vizuális tartalmakban, hogy szerintük miért fontos a Transtelex fennmaradása. Mindehhez mi, transtelexesek is hozzátettük, hogy számunkra miért fontos ez a műhely.

Köszönjük a támogatást, köszönjük, hogy velünk együtt építitek a Transtelex közösségét!

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!