Legfrissebb

RSS

A kommunizmus Erdélyben

A kommunizmus és ezzel talán összefüggésben az önelvű politikai és kulturális közösség pillanatnyilag itt nálunk – halott. Helyette nincs semmi, a hiánynak nincs se politikai, se kulturális pótlása....

Lángokban a Srí Lanka-i kormányfői rezidencia, az elnök és a kormányfő is bejelentette lemondási...

Az összeomlott gazdaság miatt tüntetők összecsaptak a rendőrökkel, és megrohamozták Gotabaja Radzsapaksza elnök rezidenciáját. Nem sokkal később a miniszterelnök házába is bejutottak.

Szombaton vonul a Bukarest Pride, az Új Jobboldal Párt homofóbjai ellentüntetést szervenek

Az Új Jobboldal Párt szimpatizánsai és a LMBTQ-jogokért tüntetők menete nem találkozhat egymással: nem ugyanazon az útvonalon és nem ugyanakkor zajlik a két esemény.

Az Egyesült Államok felmondja a Magyarországgal 1979-ben kötött adóegyezményt

A döntés azt követően született meg, hogy Magyarország megvétózta az EU által bevezetni tervezett 15 százalékos globális minimumadót.

Elon Musk megpróbál kihátrálni a Twitter felvásárlásából

A milliárdos azzal érvel, hogy a Twitter több ponton is megsértette megállapodásukat, és még az egymilliárd dolláros fájdalomdíjat sem akarja kifizetni a cégnek.

Molnár Róbert, az „anti-konzumerista” biciklimester, aki többszáz bicikit tart a padláson

Szenvedélyesen érdeklődik a régi tárgyak iránt, különösen a biciklikért rajong. Mindent megjavít, amit csak lehet. Ha Robi azt mondja valamiről, hogy nem lehet megjavítani, az tényleg mehet a...

Korrupció miatt több mint hat év börtönre ítélték az Unifarm volt igazgatóját

A DNA szerint 760 ezer eurót kért egy cégtől, hogy az Unifarm cserében ennek a vállalatnak ítéljen oda egy szerződést 250 ezer védőruha és 3 millió védőmaszk beszerzéséről.

Kelemen Hunor: A demokrácia sokféle lehet, akár illiberális is

Nehéz idők jönnek, sőt már itt is vannak, mondta el a Szabad Európa Rádiónak adott legfrissebb interjújában Kelemen Hunor. Románia miniszterelnök-helyettese szerint az Európai Unió is válságban van,...

Colliding Epistemes címmel nyílt kiállítás a kolozsvári Tranzit Házban

Az alkotók azokat a kihívásokat vizsgálják, amelyekkel a bolygónk napjainkban szembesül.

Tusnádfürdő: konferencia és fesztivál a medve-ember együttélésért

Nyárzáró minifesztiválra várják az érdeklődőket augusztus végén Tusnádfürdőre, ahol a medvekérdést szakemberek vitatják meg.

Kövess minket Facebookon is!