Kötet készül Tamás Gáspár Miklós utolsó politikafilozófiai írásaiból

2023. március 14. – 20:56

Másolás

Vágólapra másolva

Válogatáskötet jelenik meg tavasszal Tamás Gáspár Miklós élete utolsó éveiben keletkezett politikafilozófiai munkáiból A túlsó pólus. Utolsó írások a filozófiai politikáról címmel.

A Kijárat Kiadó gondozásában megjelenő kötetben olvasható lesz többek között az Öt tanács a hazának című esszé és a Beszéd a félelem nélküli beszédről című előadás.

A kötet különlegessége, hogy a kései írások mellett tartalmazni fogja a Bürök című folyóirat megalapítására felhívó emlékezetes körlevelet, valamint az utolsó kézírásos munkajegyzeteket.

A könyv május első hetében kerül a boltokba, de keddtől kedvezményes áron előrendelhető a Partizán webshopjában.

A januárban elhunyt Tamás Gáspár Miklósra a Transtelexen többek között Bodor Ádám, Szilágyi Júlia és György Péter emlékezett, a márciusi Transtelex Dialógon fiatal kolozsvári filozófusok beszéltek arról, hogy miért volt fontos számukra a munkássága, egy fénykép nyomán pedig Balla Zsófia idézte fel azt a kolozsvári baráti társaságot, amelynek Tamás Gáspár Miklós is tagja volt.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!