Kötet készül Tamás Gáspár Miklós utolsó politikafilozófiai írásaiból

2023. március 14. – 20:56

Másolás

Vágólapra másolva

Válogatáskötet jelenik meg tavasszal Tamás Gáspár Miklós élete utolsó éveiben keletkezett politikafilozófiai munkáiból A túlsó pólus. Utolsó írások a filozófiai politikáról címmel.

A Kijárat Kiadó gondozásában megjelenő kötetben olvasható lesz többek között az Öt tanács a hazának című esszé és a Beszéd a félelem nélküli beszédről című előadás.

A kötet különlegessége, hogy a kései írások mellett tartalmazni fogja a Bürök című folyóirat megalapítására felhívó emlékezetes körlevelet, valamint az utolsó kézírásos munkajegyzeteket.

A könyv május első hetében kerül a boltokba, de keddtől kedvezményes áron előrendelhető a Partizán webshopjában.

A januárban elhunyt Tamás Gáspár Miklósra a Transtelexen többek között Bodor Ádám, Szilágyi Júlia és György Péter emlékezett, a márciusi Transtelex Dialógon fiatal kolozsvári filozófusok beszéltek arról, hogy miért volt fontos számukra a munkássága, egy fénykép nyomán pedig Balla Zsófia idézte fel azt a kolozsvári baráti társaságot, amelynek Tamás Gáspár Miklós is tagja volt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!