Kötet készül Tamás Gáspár Miklós utolsó politikafilozófiai írásaiból

2023. március 14. – 20:56

Másolás

Vágólapra másolva

Válogatáskötet jelenik meg tavasszal Tamás Gáspár Miklós élete utolsó éveiben keletkezett politikafilozófiai munkáiból A túlsó pólus. Utolsó írások a filozófiai politikáról címmel.

A Kijárat Kiadó gondozásában megjelenő kötetben olvasható lesz többek között az Öt tanács a hazának című esszé és a Beszéd a félelem nélküli beszédről című előadás.

A kötet különlegessége, hogy a kései írások mellett tartalmazni fogja a Bürök című folyóirat megalapítására felhívó emlékezetes körlevelet, valamint az utolsó kézírásos munkajegyzeteket.

A könyv május első hetében kerül a boltokba, de keddtől kedvezményes áron előrendelhető a Partizán webshopjában.

A januárban elhunyt Tamás Gáspár Miklósra a Transtelexen többek között Bodor Ádám, Szilágyi Júlia és György Péter emlékezett, a márciusi Transtelex Dialógon fiatal kolozsvári filozófusok beszéltek arról, hogy miért volt fontos számukra a munkássága, egy fénykép nyomán pedig Balla Zsófia idézte fel azt a kolozsvári baráti társaságot, amelynek Tamás Gáspár Miklós is tagja volt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!