Maia Sandu: Ma arról szavazol, hogyan fogsz élni holnaptól kezdve

2024. október 20. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

„Azért szavaztam, mert a moldovaiaknak kell dönteniük a sorsukról: nem másoknak, nem a piszkos pénznek, nem a hazugságnak, hanem a nép akaratának! Azért szavaztam, hogy a Moldovai Köztársaság békében és szabadságban fejlődhessen, hogy Moldova felépíthesse azt a jövőt, amit akar és megérdemel. Menjetek el szavazni, mindenki szavazata fontos. A szavazatoddal arról hozol döntést, hogyan fogsz élni holnaptól kezdve” – mondta Maia Sandu, az Akció és Szolidaritás Pártja (PAS) elnökjelöltje.

Maia Sandu a Digi24 szerint 11 óra körül adta le a voksát. Támogatói, valamint moldovai és nemzetközi újságírók jelentek meg a szavazóhelyiségnél, ahol szavazott.

Moldovában a reggel hetes urnanyitást követő első öt órában közel 550 000-en szavaztak, azaz a szavazásra jogosultak mintegy 20 százaléka.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!