Budapesti moldáv egyetemistákkal buzdít szavazásra Moldova magyarországi nagykövetsége

2024. október 20. – 13:32

Másolás

Vágólapra másolva

Rosina és Valeria a Moldovai Köztársaságból származik, jelenleg Budapesten élnek. Mind a két fiatal nő elsőévesek az alap és mesteri képzésen. Eljöttek, hogy hallassák hangjukat a választásokon. Kérjük, kövesse példájukat, és éljen szavazati jogával! – írja a Moldovai Köztársaság Budapesti Nagykövetsége Facebook-oldalán.

Rosina és Valeria a budapesti Ady Endre utca 16. szám alatt található szavazóhelyiségben adta le a voksát.

A nagykövetség Olivia és Cătălina ikertestvérektről is posztolt. Ők videóüzenetben meséltek arról, hogy a szerbiai Belgrádból utaztak Budapestre, hogy a 38/231-es szavazókörben szavazzanak. „Példájuk mindannyiunkat arra emlékeztet, hogy a távolságtól függetlenül is fontos részt venni a demokratikus folyamatban” – írták.

A moldovai választásokon 21:00 óráig lehet szavazni. 2221 szavazóhelyiség áll rendelkezésre a választópolgárok számára. Amíg Chișinăuban több mint 300 szavazóhelyiség van, addig a Dnyeszteren túli régiónak 30 szavazóhelyiséget, a diaszpórában pedig 234 szavazóhelyiséget nyitottak meg. Egyes országokban először lehetett levélben szavazni. Romániában 16 szavazóhelyiség, köztük három Bukarestben nyílt meg a rommániai választók előtt.

Már több mint 740 ezer moldovai élt szavazati jogával az ország két szavazókörében 13 óráig.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!