A bukaresti USR oldaláról koppintotta az RMDSZ a képet, amivel állítólagos kolozsvári csalásra figyelmeztetett

2024. június 9. – 18:33

Másolás

Vágólapra másolva

A kolozsvári RMDSZ polgármesterjelöltje, Oláh Emese vasárnap délben posztolt arról, hogy a szavazóbiztosok azt jelezték, előre lepecsételt lapokat találtak a polgármesteri jelöltes lapok között, amiken a Szociáldemokrata Párt jelöltjére már el volt helyezve a pecsét. A hírt átvette a Transtelex is, és megírtuk a választási csalásokat összegző cikkünkben, hogy oda kell figyelni, mert választási csalás esete foroghat fent Kolozsváron.

Szilágyi N. Sándor nyugalmazott nyelvészprofesszor azonban megtalálta a kép eredetijét, amit tulajdonképpen a Mentsétek meg Romániát Szövetségnek a bukaresti szervezete posztolt. A két képet egymás mellé téve mutatta meg Facebook-oldalán, hogy nem kolozsvári esetről van szó, és bizony félrevezette az RMDSZ a szavazókat, amikor ezt a posztot közzétette.

„Öt évvel ezelőtt azt írta itt valaki, hogy a választás olyan, hogy olyankor csakis a siker számít, ezért ilyenkor »le kell menni kutyába«. Én akkor is azt mondtam, hogy ha magyarként adunk magunkra, akkor tudjuk, hogy mi olyat nem tehetünk. Nagyon sajnálom, ha most megint szólnom kell az RMDSZ-nek, hogy ilyet se tehetünk” – írta Szilágyi N. Sándor.

Szilágyi tanár úrnak egyébként nem Oláh Emese oldaláról dobta be az algoritmus a férevezető posztot, hanem az RMDSZ megyei tanácsosjelöltjének, Csorba Zsuzsanna Emesének az oldaláról. Így aztán arra a következtetésre jutottunk hogy valószínű minden kolozsvári RMDSz-es megosztotta. És valóban. Vákár István, Csoma Botond, Antal Géza stb. egyszóval mindenkinek az oldalán ott virít a hamis poszt, amiről egyhangúlag állították az RMDSZ-es politikusok, hogy Kolozsváron történt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!