Székelyudvarhelyen is RMDSZ-es lesz a polgármester

2024. június 9. – 23:54

Másolás

Vágólapra másolva

Székelyudvarhelyen az RMDSZ jelöltje, Szakács-Paál István vezet. A leadott szavazatok már 40 százalékos feldolgozottságnál tartanak, tehát rövidesen eredményhirdetésre kerülhet sor.

Az RMDSZ jelöltre az eddig megszámolt szavazatok alapján mintegy 6 ezren szavaztak, Gálfi Árpád jelenlegi polgármesterre 1300-an, míg Ember Attilára, az EMSZ jelöltjére 129-en.

Bíró Barna Botond, az udvarhelyszéki RMDSZ vezetője, Hargita megye várományos tanácselnöke az eddigi eredményeket sajtótájékoztatón ismertette.

Antal Lóránt már a feldolgozott adatok tudatában polgármesterként szólította a pulpitushoz Szakács-Paált. A politikusok egyértelmű sikerként könyvelték el a választásokat, és megköszönték az udvarhelyieknek, hogy megértették az udvarhelyi RMDSZ üzenetét, és a változást követően újra bizalmat szavaztak nem csak polgármesterjelöltjüknek, de egy erős tanácstestületnek is.

Szakács-Paál István gratulációk és köszönetnyilvánítások, illetve konfettizápor közepette kijelentette: „Jó estét és büszkén jelenthetem be, hogy győztünk!” Azt mondta, érezték, hogy van egyfajta „váltó hangulat”, de meglepő volt, hogy ekkora arányban választották meg, de a bizalmat meg fogják szolgálni. Első dolga az lesz hogy megismerje a polgármesteri hivatalt.

Gálfi Árpád azt mondta a Transtelexnek, hogy az eredmények tudatában ő csak megköszönni tudja a 8 évet, és elfogadja a választópolgárok döntését. Folytatja a munkát szeptemberig, aztán meglátja, hogy „mit hoz az élet”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!