Kiengedték a Tate-fivéreket, csak romániai perük lezárása után adják ki őket Nagy-Britanniának

2024. március 12. – 18:42

Kiengedték a Tate-fivéreket, csak romániai perük lezárása után adják ki őket Nagy-Britanniának
Andrew és Tristan Tate-et rendőrök szállítják kedden a bukaresti fellebbviteli bíróságra – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Szabadlábra helyezték kedd délután a hétfő este 24 órára őrizetbe vett Tate-fivéreket, így ismét hatósági felügyelet alatt, Románia területén szabadon mozogva várhatják meg, amíg lezárul az ügyük. A bukaresti fellebbviteli bíróság úgy döntött, kiadja őket Nagy-Britanniának, de csak azután, hogy jogerős ítélet születik a Romániában ellenük indult perben, számolt be az Agerpres.

A bíróság Andrew és Tristan Tate 30 napos előzetes letartóztatásáról is döntött, de ez is csak a romániai ítélet megszületése után lép majd érvénybe. Az keddi ítélet megfellebbezhető.

A tárgyaláson a Tate-fivérek azt mondták, nem szeretnék, ha Románia kiadná őket a brit hatóságoknak, mert itt az otthonuk, és szeretnék újraépíteni a jó hírnevüket, írta az Agerpres.

A Transtelex is beszámolt arról, hogy Nagy-Britannia területén elkövetett szexuális bűncselekmények gyanújával, európai elfogatóparancs alapján 24 órára őrizetbe vették hétfő este a Romániában tartózkodó Tate-testvéreket.

A brit és amerikai állampolgárságú Andrew és Tristan Tate-et, mint arról írtunk, 2022 decemberében vette őrizetbe Romániában a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT), bűnözői csoport létrehozásával, emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal vádolják őket. Március végéig vizsgálati fogságban voltak, tavaly augusztus elejétől pedig házi őrizetben, míg ezt is fel nem oldották 2023 szeptemberének végén, azóta szabadon mozoghattak Románia területén.

A nyomozás során a DIICOT a Tate-fivérek romániai vagyonának több elemét zároltatta: 15 telket és épületet Ilfov, Prahova és Brassó megyében, 15 luxusautót, 14 luxusórát, két aranyrudat, részvényeket, pénzt és kriptovalutát.

Andrew Tate-ről legutóbb akkor írtunk, amikor a hatósági felügyelet alatt álló influenszer nagyrabecsülését fejezte ki Orbán Viktor iránt. Nem sokkal korábban az a székelyföldi Pethő Panzió büszkélkedett a közösségi oldalán azzal, hogy a Tate-testvérek náluk vendégeskedtek, amelynek a zaklatás, valamint ütlegelés és más testi sértés miatt elítélt tulajdonosa korábban a magyar kormány tagjával, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárral fotózkodott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!