Emberkereskedelemmel gyanúsítja és őrizetbe vette a szervezett bűnözés elleni ügyészség Andrew és Tristan Tate egykori kickbox-bajnokokat, influenszereket

2022. december 30. – 09:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök este 24 órára őrizetbe vette a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) Andrew Tate egykori kickbox-bajnokból lett valóságshow-szereplőt és férfiinfluenszert, illetve testvérét, Tristan Tate szintén egykori kickbox-bajnokot, írja a Libertatea. Szervezett bűnözői csoport létrehozásával, emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal kapcsolatos bűncselekményekben folyik ellenük nyomozás.

A DIICOT közlemény szerint egy áprilisi ügy folytatásaként december 29-én, csütörtökön a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség bukaresti illetékesei összesen 5 lakásban végeztek házkutatást. 4 személyt (két brit és két román állampolgár) gyanúsítanak azzal, hogy 2021 elején szervezett bűnözői csoportot hoztak létre azzal a céllal, hogy Románia, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és más államok területén emberkereskedelmet folytassanak.

Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos / Reuters
Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos / Reuters

A hatóságok tájékoztatása szerint a csoport úgynevezett loverboy-módszerrel dolgozott. Az áldozatokat a brit állampolgárok úgy szervezték be, hogy elhitették velük, házasságot szeretnének kötni, együtt szeretnének velük élni, és valódi érzéseket táplálnak irántuk. Ezután Ilfov megyében található épületekbe szállították őket, ahol a gyanú szerint fizikailag bántalmazták az áldozatokat, megfélemlítették és állandó megfigyelés alatt tartották őket. A csoport tagjai ugyanakkor szexuálisan kizsákmányolták és pornográf cselekményre kényszerítették őket, és a felvételeket megosztották különböző közösségi médiás felületeiken. A tájékoztatás szerint eddig 6 olyan áldozatot azonosítottak, akiket a szervezett bűnözői csoport szexuálisan kizsákmányolt. A nemi erőszak bűncselekményével kapcsolatban a hatóságok megállapították, hogy 2022 márciusában az egyik sértett személyt az egyik gyanúsított két különböző alkalommal fizikai erőszakkal és pszichikai nyomással szexuális kapcsolatra kényszerített.

A DIICOT közleménye szerint csütörtökön kihallgatták azt a négy személyt, akikkel kapcsolatban megalapozott a gyanú a bűncselekményekben való részvétel miatt. A kihallgatásukat követően a DIICOT ügyészei 24 órára elrendelték a négy személy őrizetbe vételét. Bár a közlemény nem nevesíti a Tate-testvéreket, a román hírtelevíziók beszámolói alapján egyértelmű, hogy róluk van szó.

A román média tájékoztatása szerint Andrew és Tristan Tate néhány éve költözött Romániába. A 34 éves Tristan Tate korábbi barátnője ugyanis Bianca Drăgușanu román celeb volt, akivel 2018 szeptemberében szakítottak.

A 36 éves Andrew Tate a 2016-os brit Big Brother című valóságshowban vált ismertté, ahonnan végül azért tették ki a gyártók, mert a műsor alatt kikerült róla egy olyan videó, amelyen egy nőt bántalmaz. Tate azóta is a nőgyűlölettel kapcsolatos posztjaival és videóival „megy nagyot” a közösségi médiában. 2017-ben például egy Twitter-posztban arról beszélt, hogy a nők férjeik tulajdonát képezik, és otthon kellene ülniük és gyerekeket szülniük. Olyan is előfordult, hogy a nőket egyszerűen a kutyákhoz hasonlította, egy YouTube-videóban pedig „abszolút nőgyűlölőnek” nevezte saját magát. A nőgyűlölő kommentjei miatt a TikTok és a Meta le is tiltotta a felületeiről. A Twitteren is le volt tiltva, de miután Elon Musk megvette a közösségi oldalt, visszaállították a fiókját.

Legutóbb épp a héten került be a hírekbe, amikor Greta Thunbergnek címezve arról posztolt, hogy 33 autója van, közötte Bugatti és Ferrari is, és arra kérte a klímaaktivistát, adja meg neki az emailcímét, hogy az összes autójának adatait és károsanyag-kibocsátását elküldhesse neki. Mire Thunberg csak annyit válaszolt:

„Igen, kérlek, világosíts fel. Írj nekem a [email protected].”

Erre ismét egy videóval válaszolt Andrew Tate. A közösségi médiában felmerültek olyan pletykák is, hogy végül ezzel bukott le, mert a videón egy romániai pizzériahálózat, a Jerry's Pizza dobozai szerepeltek. Ez volt a bizonyíték arra, hogy az országban tartózkodik.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!