Emberkereskedelemmel gyanúsítja és őrizetbe vette a szervezett bűnözés elleni ügyészség Andrew és Tristan Tate egykori kickbox-bajnokokat, influenszereket

2022. december 30. – 09:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök este 24 órára őrizetbe vette a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) Andrew Tate egykori kickbox-bajnokból lett valóságshow-szereplőt és férfiinfluenszert, illetve testvérét, Tristan Tate szintén egykori kickbox-bajnokot, írja a Libertatea. Szervezett bűnözői csoport létrehozásával, emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal kapcsolatos bűncselekményekben folyik ellenük nyomozás.

A DIICOT közlemény szerint egy áprilisi ügy folytatásaként december 29-én, csütörtökön a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség bukaresti illetékesei összesen 5 lakásban végeztek házkutatást. 4 személyt (két brit és két román állampolgár) gyanúsítanak azzal, hogy 2021 elején szervezett bűnözői csoportot hoztak létre azzal a céllal, hogy Románia, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és más államok területén emberkereskedelmet folytassanak.

Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos / Reuters
Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos / Reuters

A hatóságok tájékoztatása szerint a csoport úgynevezett loverboy-módszerrel dolgozott. Az áldozatokat a brit állampolgárok úgy szervezték be, hogy elhitették velük, házasságot szeretnének kötni, együtt szeretnének velük élni, és valódi érzéseket táplálnak irántuk. Ezután Ilfov megyében található épületekbe szállították őket, ahol a gyanú szerint fizikailag bántalmazták az áldozatokat, megfélemlítették és állandó megfigyelés alatt tartották őket. A csoport tagjai ugyanakkor szexuálisan kizsákmányolták és pornográf cselekményre kényszerítették őket, és a felvételeket megosztották különböző közösségi médiás felületeiken. A tájékoztatás szerint eddig 6 olyan áldozatot azonosítottak, akiket a szervezett bűnözői csoport szexuálisan kizsákmányolt. A nemi erőszak bűncselekményével kapcsolatban a hatóságok megállapították, hogy 2022 márciusában az egyik sértett személyt az egyik gyanúsított két különböző alkalommal fizikai erőszakkal és pszichikai nyomással szexuális kapcsolatra kényszerített.

A DIICOT közleménye szerint csütörtökön kihallgatták azt a négy személyt, akikkel kapcsolatban megalapozott a gyanú a bűncselekményekben való részvétel miatt. A kihallgatásukat követően a DIICOT ügyészei 24 órára elrendelték a négy személy őrizetbe vételét. Bár a közlemény nem nevesíti a Tate-testvéreket, a román hírtelevíziók beszámolói alapján egyértelmű, hogy róluk van szó.

A román média tájékoztatása szerint Andrew és Tristan Tate néhány éve költözött Romániába. A 34 éves Tristan Tate korábbi barátnője ugyanis Bianca Drăgușanu román celeb volt, akivel 2018 szeptemberében szakítottak.

A 36 éves Andrew Tate a 2016-os brit Big Brother című valóságshowban vált ismertté, ahonnan végül azért tették ki a gyártók, mert a műsor alatt kikerült róla egy olyan videó, amelyen egy nőt bántalmaz. Tate azóta is a nőgyűlölettel kapcsolatos posztjaival és videóival „megy nagyot” a közösségi médiában. 2017-ben például egy Twitter-posztban arról beszélt, hogy a nők férjeik tulajdonát képezik, és otthon kellene ülniük és gyerekeket szülniük. Olyan is előfordult, hogy a nőket egyszerűen a kutyákhoz hasonlította, egy YouTube-videóban pedig „abszolút nőgyűlölőnek” nevezte saját magát. A nőgyűlölő kommentjei miatt a TikTok és a Meta le is tiltotta a felületeiről. A Twitteren is le volt tiltva, de miután Elon Musk megvette a közösségi oldalt, visszaállították a fiókját.

Legutóbb épp a héten került be a hírekbe, amikor Greta Thunbergnek címezve arról posztolt, hogy 33 autója van, közötte Bugatti és Ferrari is, és arra kérte a klímaaktivistát, adja meg neki az emailcímét, hogy az összes autójának adatait és károsanyag-kibocsátását elküldhesse neki. Mire Thunberg csak annyit válaszolt:

„Igen, kérlek, világosíts fel. Írj nekem a [email protected].”

Erre ismét egy videóval válaszolt Andrew Tate. A közösségi médiában felmerültek olyan pletykák is, hogy végül ezzel bukott le, mert a videón egy romániai pizzériahálózat, a Jerry's Pizza dobozai szerepeltek. Ez volt a bizonyíték arra, hogy az országban tartózkodik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!