Andrew Tate annyira rajong Orbánért, hogy magyarországi befektetést tervez

2024. február 3. – 13:10

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha Orbán Viktor továbbra is ilyen figyelemreméltóan based lesz, akkor 100 millió dollárt fogok befektetni Magyarországon, csak úgy tiszteletből” – posztolta nemrég az X-en (Twitteren) Andrew Tate.

Az emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal vádolt, Romániában hatósági felügyelet alatt álló influenszer posztját a 444.hu szúrta ki. A based szleng kifejezés eredeti jelentése kokainfüggő, újabban olyan emberre használják, aki nem törődik azzal, hogy mások mit gondolnak róla, úgy viselkedik, hogy az sokakat felháborít.

Andrew Tate-nek egyébként nagy valószínűséggel nincs 100 millió dollár befektetnivalója, becslések szerint a vagyona 12 millió dollár körül van, de nagy részét lefoglalták a romániai hatóságok.

Andrew Tate nem először fejezi ki nagyrabecsülését a magyar miniszterelnök felé: Tucker Carlson Orbánnal készült interjúját például azzal a szöveggel osztotta meg, hogy „egy igazi vezető”, hívja fel a figyelmet a 444.hu.

Nemrég egyébként az a székelyföldi Pethő Panzió büszkélkedett a közösségi oldalán azzal, hogy a Tate-testvérek náluk vendégeskedtek, amelyről korábban akkor írtunk, amikor a zaklatás, valamint ütlegelés és más testi sértés miatt elítélt tulajdonosa a magyar kormány tagjával, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárral fotózkodott.

A Tate-fivéreket, mint arról írtunk, 2022 decemberében vette őrizetbe Romániában a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT), bűnözői csoport létrehozásával, emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal vádolják őket. Március végéig vizsgálati fogságban voltak, tavaly augusztus elejétől pedig házi őrizetben, míg ezt is fel nem oldották 2023 szeptemberének végén, azóta szabadon mozoghatnak Románia területén.

A Tate-fivéreknek van egy úgynevezett egyetemük is, amelynek több mint 200 ezer diákja van és havi 10 millió dollárt hoz. Ez lényegében egy fizetős online platform, amely Hustler's University néven fut. Azt ígérik a követőiknek, hogy itt felfedezhetik a pénzkeresés alternatív módjait és ezáltal „kiszabadulnak a Mátrixból”. Szövegírástól kezdve a szociális készségek fejlesztésén át a kriptovalutákról szóló leckékig számos tanfolyammal csalogatják a fiatalokat, akik között 14-15 évesek is vannak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!