Hatósági felügyelet alá helyezték az udvarhelyi tragédiában érintett projektmenedzsert

2024. január 20. – 10:19

Másolás

Vágólapra másolva

Gyanúsítottként hallgatták ki Stefán Károly projektmenedzsert az ügyészek a két halálos áldozattal járó székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásának összeomlása kapcsán – írja az Udvarhelyi Hírportál.

Az uh.ro szerint Stefán Károlyt 60 napos hatósági felügyelet alá helyezték. Emiatt nem hagyhatja el Hargita és Maros megye területét, nem tarthatja a kapcsolatot a tanúkkal, és meg kell jelennie a hatóságok előtt, mikor behívják.

A projektmenedzser a sajtónak nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A lap szerint Stefán Károly a projektben a gyulafehérvári római katolikus érsekségnek, a Tamási Áron Gimnázium bentlakás-épület tulajdonosának a megbízottja.

A szálak azonban Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke és kabinetfőnöke, Veress Lászlóhoz is elvezetnek, akinek a lap szerint Stefán Károly projektmenedzserhez háttérembere.

A kivitelezőt és a tervezőt már előzőleg behívatták gyanúsítottként, és hatósági felügyelet alá helyezték, most a tulajdonost képviselő projektmenedzsert is. A székelyudvarhelyi bentlakásnál munkálatokat végző cég vezetőjét, László Szilveszter Sándort szintén hatósági felügyelet alatt tartják.

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásépületének egyik fala december 18-án omlott le. Négy tanuló a romok közé szorult, a 17 éves farkaslaki fiú életét vesztette, három lány kórházba került, egyikük állapota több napon át válságos volt, ő január 9-én hunyt el.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!