Hatósági felügyelet alatt marad a székelyudvarhelyi bentlakásnál munkálatokat végző cég vezetője

2023. december 27. – 13:34

Másolás

Vágólapra másolva

A Maros megyei törvényszék szerdán hozott jogerős döntése szerint 60 napos hatósági felügyelet alatt marad a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium beomlott bentlakásánál csatornázási munkálatokat végző cég ügyvezetője.

László Szilveszter Sándor annak a cégnek a tulajdonosa, amely a csatornabekötési munkálatokat végezte a Tamási Áron gimnázium bentlakásánál, amelynek fala összeomlott.

Múlt héten őrizetbe vették, majd ezt követően előzetes letartóztatásra vonatkozó javaslattal állt a marosvásárhelyi bíróság elé. A javaslatot a bírák elutasították, ehelyett úgy döntöttek, hogy bírósági felügyelet alá helyezik, és több korlátozást is kiszabtak rá. Az ügyészek ezt a döntést megfellebbezték, de a törvényszék elutasította a fellebbezésüket.

A hatósági felügyelet ideje alatt a gyanúsított csak bírósági engedéllyel hagyhatja el Hargita és Maros megyei területét, nem kommunikálhat a tanúkkal és a falomlás három sérültjével, illetve nem folytathat semmilyen tevékenységet a vállalkozásánál.

A férfi ellen gondatlanságól elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt folyik nyomozás. A nyomozók szerint László közvetlenül koordinálta az ásatási munkálatokat, és nem tartotta be a projektben meghatározott kvótákat. A nyomozáshoz közel álló források szerint azt is elrendelte, hogy az alkalmazottak az alapozás aljáig, több mint 2 méter mélyre ássanak, holott a projektben előírt maximális mélység 1,10 méter volt, szemben a tényleges talajszinttel a munkálatok megkezdése előtt.

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásépületének egyik fala december 18-án omlott le. Négy tanuló a romok közé szorult, a 17 éves farkaslaki fiú életét vesztette, három lány kórházba került, egyikük állapota még mindig válságos.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!