Hatósági felügyelet alatt marad a székelyudvarhelyi bentlakásnál munkálatokat végző cég vezetője

2023. december 27. – 13:34

Másolás

Vágólapra másolva

A Maros megyei törvényszék szerdán hozott jogerős döntése szerint 60 napos hatósági felügyelet alatt marad a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium beomlott bentlakásánál csatornázási munkálatokat végző cég ügyvezetője.

László Szilveszter Sándor annak a cégnek a tulajdonosa, amely a csatornabekötési munkálatokat végezte a Tamási Áron gimnázium bentlakásánál, amelynek fala összeomlott.

Múlt héten őrizetbe vették, majd ezt követően előzetes letartóztatásra vonatkozó javaslattal állt a marosvásárhelyi bíróság elé. A javaslatot a bírák elutasították, ehelyett úgy döntöttek, hogy bírósági felügyelet alá helyezik, és több korlátozást is kiszabtak rá. Az ügyészek ezt a döntést megfellebbezték, de a törvényszék elutasította a fellebbezésüket.

A hatósági felügyelet ideje alatt a gyanúsított csak bírósági engedéllyel hagyhatja el Hargita és Maros megyei területét, nem kommunikálhat a tanúkkal és a falomlás három sérültjével, illetve nem folytathat semmilyen tevékenységet a vállalkozásánál.

A férfi ellen gondatlanságól elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt folyik nyomozás. A nyomozók szerint László közvetlenül koordinálta az ásatási munkálatokat, és nem tartotta be a projektben meghatározott kvótákat. A nyomozáshoz közel álló források szerint azt is elrendelte, hogy az alkalmazottak az alapozás aljáig, több mint 2 méter mélyre ássanak, holott a projektben előírt maximális mélység 1,10 méter volt, szemben a tényleges talajszinttel a munkálatok megkezdése előtt.

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásépületének egyik fala december 18-án omlott le. Négy tanuló a romok közé szorult, a 17 éves farkaslaki fiú életét vesztette, három lány kórházba került, egyikük állapota még mindig válságos.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!