Pénteken 1 órától kísérik utolsó útjára a székelyudvarhelyi falomlás második halálos áldozatát

2024. január 12. – 12:17

Másolás

Vágólapra másolva

A segesvári unitárius egyházközség osztotta meg azt a gyászjelentést, melyben a szülők „fájdalommal teli szívvel, de Isten akaratában megnyugodva” tudatták, hogy Barabás Orsolya temetése pénteken 13 órától Fehéregyházán lesz.

A szertartás az unitárius ravatalozóban kezdődik, majd az unitárius temetőben helyezik örök nyugalomra a fiatal lányt.

Barabás Orsolyát december 18-án eszméletlenül húztak ki a Tamási Áron Gimnázium bentlakásépületének összedőlt romjai közül. A diáklány sérülései rendkívül súlyosak voltak, kedden délután meghalt.

„Elhunyt testvérünknek adjon a jó Isten csendes, békés pihenést az anyaföld ölén, lelkének örök üdvösséget. A rá emlékezőknek, gyászoló szeretteinek pedig nyújtson a jó Isten vigasztalást” – írta segesvári unitárius egyházközség.

A tragédia második halálos áldozatától búcsúzú írásokat itt szemléztük. A fiatal lányt gyászolja az iskola közössége, Székelyudvarhely, Fehéregyháza, de egész Erdély és Románia is.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!