Kritikus az állapota a Marosvásárhelyre szállított diáklánynak

2023. december 19. – 11:20

Másolás

Vágólapra másolva

Kritikus az állapota annak a Marosvásárhelyre szállított diáklánynak, akit hétfő délután temettek maguk alá a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának falai. A diáklányt gerinctöréssel diagnosztizálták, és már a helyszínen újra kellett éleszteni, ami sikerült a mentősöknek, azonban az állapota annyira súlyos volt, hogy a Marosvásárhelyre szállítás mellett döntöttek.

A lányt jelenleg a Marosvásárhelyi Klinikai Sürgősségi Kórház intenzív osztályán ápolják, mély kómában van, lélegeztetőgépen, hemodinamikailag instabil, és az orvosi prognózis nem kedvező. Nem tudják meghatározni a beteg állapotának kimenetelét vagy várható alakulását, mert egyelőre nem áll rendelkezésre elegendő információ ehhez.

Mariana Moldovan-Negoiță, az intézmény sajtószóvivője szerint a kezelőorvosok egyelőre nem tudnak ennél bővebb információval szolgálni.

A Székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállított lányok egészségi állapotáról is érdeklődtünk. Zörgő Noémi, a városháza szóvivője elmondta, egyikük vállát megműtötték, a másik sokkos állapotban van, de sérülések nélkül. „Mindketten kórházba kerültek, nincsenek életveszélyben, várjuk a teljes felépülésüket, hogy mihamarabb hazaengedjék őket. Egyiküket tegnap este a sebészeti osztályra vették fel, a másiknak nem voltak sérülései, csak sokkos állapotban volt. A sebészeten lévő lányt megműtötték, a vállát érte sérülés” – mondta el a szóvivő.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!