A tanügyminiszter meglátogatta a Székelyudvarhelyen ápolt áldozatokat

2023. december 19. – 17:59

Másolás

Vágólapra másolva

Miután Ligia Deca tanügyminiszter kedd délelőtt a Tamási Áron Gimnázium vezetőségével, a Hargita megyei tanfelügyelőség képviselőivel és a városi, illetve a megyei önkormányzat vezetőivel, valamint a római-katolikus érsekkel tanácskozott Székelyudvarhelyen, gyertyát gyújtott a bentlakás előtt, majd ellátogatott a kórházba is, ahol a tragédia két enyhébben megsérült áldozatát kezelik, számolt be az uh.ro.

A látogatás után a hírportálnak elmondta, a lányok jobban vannak, épp érkeznek az osztálytársaik hozzájuk, hogy meglátogassák őket. „Örülök, hogy volt erejük mosolyogni, még ilyen körülmények közt is. Meg kell adnunk nekik minden segítséget, hogy fel tudjanak épülni” – nyilatkozta.

Deca arról is beszélt, hogy a hatósági és a minisztériumi kivizsgálások mellett a minisztérium igény szerint segíthet azzal is, hogy több iskolai tanácsadót biztosít, illetve segít az építkezéshez szükséges források azonosításában. „Akár az építkezésben tudok segíteni azzal, hogy az e célra pénzügyi alappal rendelkező kollégáimmal egyeztetek” – idézte a miniszter az uh.ro.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!