Focimeccsen volt péntek este Orbán Viktor a szombati tusványosi fellépés előtt

2023. július 21. – 22:25

Másolás

Vágólapra másolva

Akárcsak tavaly, idén is focimeccsen turbózta fel adrenalinszintjét a szombati tusványosi fellépés előtt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki a Sepsi OSK péntek esti FCU Craiova elleni labdarúgó-mérkőzésen szurkolt a székely csapatnak. A magyar kormányfő egy évvel ezelőtt a Sepsi OSK Konferencia Liga-mérkőzését követte élőben a ugyanarról a lelátóról, amelyet egyébként magyar állami támogatásból építettek meg. Szerencsét hozott egyébként Orbán jelenléte a hazai csapatnak, ugyanis sikerült egy szerény 1-0-s győzelemmel zárni az estet.

A Facebookot elözönlő fotók tanúsága szerint telt házas volt a mérkőzés, sőt a tusványosi táborban pangás lehetett ezekben az órákban. Legalábbis politikusból nem sok maradhatott a helyszínen, mert legtöbbjük a miniszterelnök körül gyúródott. Orbán Viktort Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa, Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, és – meglepetés – Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke kísérte. A VIP-szektorban foglaltak helyet, és körülöttük több környékbeli elöljáró (pl. Tamás Sándor, a Háromszéki RMDSZ elnöke) és vállalkozó is a magyar miniszterelnök társaságában nézte a mérkőzést.

A magyar kormányfő érkezését szigorú biztonsági óvintézkedések előzték meg, de a miniszterelnök Facebook-oldalán megosztott fotók arról árulkodnak, hogy Orbán megtalálta a módját a közös szelfiknek, kézfogásoknak a székely rajongókkal.

Orbán Viktor szerdán érkezett Romániába, ahol előbb Bukarestben találkozott Marcel Ciolacu román miniszterelnökkel, majd onnan a Tusnádfürdőre utazott. Ma, a mérkőzés előtt volt egy hivatalos ebédje, amelyről Kelemen Hunor posztolt fotókat a Facebookon, ezen a Kárpát-medencei magyar politikai szervezetek vezetői találkoztak a kormányfővel.

A román sajtó arról cikkezik a magyar miniszterelnök meccsnézéséről tudósítva, hogy a Sepsi 2022-ben több mint 6 millió eurót kapott a magyar kormánytól.

Januárban, az előző bajnokságban a Sepsi – FCU Craiova mérkőzést a tribünön történt magyarellenes bekiabálások miatt leállították. Több huzavona után újrajátszatták a meccset, és a Sepsi OSK 4-0-ra nyert.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!