A vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt felfüggesztették a Sepsi OSK meccsét a román labdarúgóligában

2023. január 29. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

A vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt először 10 percre félbeszakították, majd ezt követően felfüggesztették a Sepsi OSK – U Craiova 1948 találkozót a román labdarúgóliga 23. fordulójában.

A sepsiszentgyörgyi találkozó 26. percében Andrei Chivulete játékvezető a krajovai vendégszurkolók magyarellenes rigmusai miatt úgy döntött, hogy 10 percre félbeszakítja a találkozót. A játékvezető mindkét csapatot az öltözőbe küldte, és a stadion hangosbemondóin arra hívták fel a figyelmet, hogy a mérkőzés csak abban az esetben folytatódik, ha a rasszista megnyilvánulások abbamaradnak.

A 10 perces szünetet követően a két csapat újra kivonult a pályára, a játékvezető újraindította a mérkőzést, de a magyarellenes bekiabálások folytatódása miatt mindössze néhány másodperccel később Chivulete úgy döntött, hogy felfüggeszti a mérkőzést.

Nem ez az első alkalom, hogy félbe kellett szakítani a sepsiszentgyörgyi csapat mérkőzését, de ilyen drasztikus lépésre még nem volt példa.

Az esetről Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád videót is tett közzé, bejegyzésében tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezi, ahogyan „a szélsőséges szurkolók gúnyt űznek a fociból és a sportból a minősíthetetlen magyargyűlölő viselkedésükkel”. Hozzáteszi, hogy ma a játékvezető „végre először” nagyon fontos és jó döntést hozott a mérkőzés leállításával.

A felvételen a szurkolói rigmusokra reagálva a hangosbemondón jól kivehetően arra figyelmeztetik románul a vendégszurkolókat, hogy a rasszista megnyilvánulások miatt a játékvezető a mérkőzés félbeszakítása után a találkozó leállításáról dönthet. A figyelmeztetésre a krajovai szurkolók további – jól érthető – rasszista rigmusokkal válaszoltak.

Az eset nagy valószínűséggel a labdarúgóliga fegyelmi bizottsága elé fog kerülni, amely vizsgálni fogja a mérkőzés körülményeit, de jó eséllyel a Sepsi OSK-t hirdethetik ki a mérkőzés győztesének.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!