Az UEFA-hoz fordult a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat a FRF Sepsi-Craiova ügyben hozott döntése miatt

2023. március 14. – 13:57

Másolás

Vágólapra másolva

Levélben jelezte a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA), hogy a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) döntése a Sepsi OSK-Craiova meccsen történteket nemhogy elítélte volna, de a büntetés semlegesítésével lényegében hozzájárul a lelátókon tapasztalható magyarellenességhez, közölte Facebook-oldalán a szervezet.

Mint írtuk, a FRF fellebbviteli bizottságának döntése szerint újra kell játszani a Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova mérkőzést, melyet a szurkolók magyarellenes skandálása miatt szakított meg a játékvezető.

Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) elnöke a FRF határozatát veszélyes precedensnek tartja.

„Nem változtat semmin, ha egy csapatot arra köteleznek, hogy hat meccsen keresztül nézők nélkül játsszon, és 4000 eurós büntetést fizessen. Ez a szankció egy hülyeség. Az FRF bizottságai függetlenek, ez az ő döntésük, de mi nem értünk egyet vele.

Minden országban kemény szankciókat szabnak ki az ilyen jellegű skandálásért, csak nálunk nem. Mi le vagyunk maradva. Nekünk lesz egy precedensünk ezután a döntés után. Lényegében azt érthetjük meg ebből, hogy a stadionokban folyó gyűlölködést nem szankcionálják” – fejtette ki Asztalos Csaba a sport.ro-nak.

A vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt először 10 percre félbeszakították, majd ezt követően felfüggesztették a Sepsi OSK – FC U Craiova 1948 találkozót a román labdarúgóliga 23. fordulójában. Az eset a román labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága elé került, amely többszöri halasztás után végül úgy döntött, hogy a sepsiszentgyörgyi csapat 3–0-ra nyeri a bajnokit, az olténiai klub pedig a következő hat idegenbeli meccsét szurkolói nélkül játssza.

A craiovai csapat vezetősége fellebbezett az ítélet ellen, szerintük az lett volna a helyes döntés, ha megismételnék a találkozót vagy mindkét csapat elveszítette volna a meccset (3–0). A román labdarúgó-szövetség (FRF) fellebbviteli bizottságának döntése szerint újra kell játszani a Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova mérkőzést. Emellett 25 ezer lejről 10 ezer lejre csökkentette azt a bírságot, amelyet a fegyelmi bizottság a Sepsi OSK-ra szabott ki, mert házigazdaként nem tett eleget rendfenntartói feladatainak.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!