Továbbra sem sikerült döntenie a Román Labdarúgó-szövetségnek a Sepsi OSK meccsének az ügyében

2023. február 9. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra sem sikerült döntenie a Román Labdarúgó-szövetségnek (FRF) a Sepsi OSK–FC U Craiova 1948 mérkőzésen történtek ügyében – írja a Háromszék.

Mint ismert, a január 29-én rendezett Spesi OSK–FC U Craiova 1948 mérkőzésen a vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt először 10 percre félbeszakították a mérkőzést, majd mivel nem csillapodtak a kedélyek, Andrei Chivulete játékvezető felfüggesztette a meccset. Ez volt az első eset, amikor a szurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt felfüggesztettek egy labdarúgómérkőzést. A Háromszék emlékeztet, először a múlt héten kellett volna döntsön a FRF-nek a mérkőzés ügyében, de akkor inkább elhalasztották erre a hétre a döntést. Végül másodszor sem született ítélet, hanem inkább azt mondták, hogy jövő szerdán döntenek.

Közben FC U Craiova 1948 labdarúgócsapatának a vezetősége úgy döntött, hogy meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit. Az FC U Craiova 1948 csapata közleményükben úgy fogalmaztak, hogy az olténiai szurkolók egy részének sepsiszentgyörgyi 'huliganizmusa' óriási károkat okozott a klubnak, és fennáll az a veszély, hogy ezek a megnyilvánulások megismétlődnek. Ezért döntött úgy a vezetőség, hogy a csapat meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!