Továbbra sem sikerült döntenie a Román Labdarúgó-szövetségnek a Sepsi OSK meccsének az ügyében

2023. február 9. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra sem sikerült döntenie a Román Labdarúgó-szövetségnek (FRF) a Sepsi OSK–FC U Craiova 1948 mérkőzésen történtek ügyében – írja a Háromszék.

Mint ismert, a január 29-én rendezett Spesi OSK–FC U Craiova 1948 mérkőzésen a vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt először 10 percre félbeszakították a mérkőzést, majd mivel nem csillapodtak a kedélyek, Andrei Chivulete játékvezető felfüggesztette a meccset. Ez volt az első eset, amikor a szurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt felfüggesztettek egy labdarúgómérkőzést. A Háromszék emlékeztet, először a múlt héten kellett volna döntsön a FRF-nek a mérkőzés ügyében, de akkor inkább elhalasztották erre a hétre a döntést. Végül másodszor sem született ítélet, hanem inkább azt mondták, hogy jövő szerdán döntenek.

Közben FC U Craiova 1948 labdarúgócsapatának a vezetősége úgy döntött, hogy meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit. Az FC U Craiova 1948 csapata közleményükben úgy fogalmaztak, hogy az olténiai szurkolók egy részének sepsiszentgyörgyi 'huliganizmusa' óriási károkat okozott a klubnak, és fennáll az a veszély, hogy ezek a megnyilvánulások megismétlődnek. Ezért döntött úgy a vezetőség, hogy a csapat meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!