Továbbra sem sikerült döntenie a Román Labdarúgó-szövetségnek a Sepsi OSK meccsének az ügyében

2023. február 9. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra sem sikerült döntenie a Román Labdarúgó-szövetségnek (FRF) a Sepsi OSK–FC U Craiova 1948 mérkőzésen történtek ügyében – írja a Háromszék.

Mint ismert, a január 29-én rendezett Spesi OSK–FC U Craiova 1948 mérkőzésen a vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt először 10 percre félbeszakították a mérkőzést, majd mivel nem csillapodtak a kedélyek, Andrei Chivulete játékvezető felfüggesztette a meccset. Ez volt az első eset, amikor a szurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt felfüggesztettek egy labdarúgómérkőzést. A Háromszék emlékeztet, először a múlt héten kellett volna döntsön a FRF-nek a mérkőzés ügyében, de akkor inkább elhalasztották erre a hétre a döntést. Végül másodszor sem született ítélet, hanem inkább azt mondták, hogy jövő szerdán döntenek.

Közben FC U Craiova 1948 labdarúgócsapatának a vezetősége úgy döntött, hogy meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit. Az FC U Craiova 1948 csapata közleményükben úgy fogalmaztak, hogy az olténiai szurkolók egy részének sepsiszentgyörgyi 'huliganizmusa' óriási károkat okozott a klubnak, és fennáll az a veszély, hogy ezek a megnyilvánulások megismétlődnek. Ezért döntött úgy a vezetőség, hogy a csapat meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!