Döntöttek: a Sepsi OSK megnyerte a FCU Craiova elleni mérkőzést, melyet a magyarellenes skandálás miatt szakítottak meg

2023. február 15. – 17:24

Döntöttek: a Sepsi OSK megnyerte a FCU Craiova elleni mérkőzést, melyet a magyarellenes skandálás miatt szakítottak meg
Craiovai szurkolók a Sepsi OSK elleni mérkőzésen – Fotó: Alex Nicodim / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága szerdán 3-0-s gólkülönbséggel a sepsiszentgyörgyi csapat javára írta a Szuperliga 23. fordulójában a szurkolók magatartása miatt lefújt Sepsi OSK – FCU Craiova mérkőzést, adta hírül az Agerpres.

Mint írtuk, a vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt először 10 percre félbeszakították, majd ezt követően felfüggesztették a Sepsi OSK – U Craiova 1948 találkozót a román labdarúgóliga 23. fordulójában.

A sepsiszentgyörgyi találkozó 26. percében Andrei Chivulete játékvezető a krajovai vendégszurkolók magyarellenes rigmusai miatt úgy döntött, hogy 10 percre félbeszakítja a találkozót. A játékvezető mindkét csapatot az öltözőbe küldte, és a stadion hangosbemondóin arra hívták fel a figyelmet, hogy a mérkőzés csak abban az esetben folytatódik, ha a rasszista megnyilvánulások abbamaradnak.

A 10 perces szünetet követően a két csapat újra kivonult a pályára, a játékvezető újraindította a mérkőzést, de a magyarellenes bekiabálások folytatódása miatt mindössze néhány másodperccel később Chivulete úgy döntött, hogy felfüggeszti a mérkőzést.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!