Zene

RSS

Meghalt Jerry Lee Lewis, a rock and roll úttörőinek egyik utolsó tagja

Az énekes, zongorista 87 éves volt.

Friss videóklippel és új dallal jelentkezik a Teddy Queen: így szól a Hajnalban

A gyergyószentmiklósi zenekar őszi turnéra indul, ahol már az új daluk is hallható lesz.

Hallgasd meg a Transtelexen a Palma Hills új dalát!

Dalpremier: a Még annyit a Palma Hills legújabb, ezúttal ismét magyar nyelvű száma.

Az operaházakban tiltották, a rockkoncerteken túltolták, de mégis még mindig létezik a ráadás

Összeszedtük, hogy miért kell mindig visszatapsolni a zenekarokat, mikor úgyis tudjuk, hogy vissza fognak jönni a legnépszerűbb számaikkal, hogy mi köze ennek az egésznek az operákhoz, és hogy hogyan fajult egyszer majdnem párbajig a dolog.

Kamunak bizonyult a Kolozsvárra meghirdetett Infected Mushroom koncert, amire több száz rajongó váltott hiába jegyet

A koronavírus-járvány óta egyre több csaló jelent meg a koncertszervezési piacon, akik nem létező eseményekre értékesítsenek belépőket. A romániai jogszabályok nagyon megengedőek ezen a téren, így nehéz védekezni a kétes hátterű rendezvényszervezőkkel szemben. Ezúttal több száz Infected Mushroom rajongó járt pórul 21 eurós jegyekkel, de továbbra sem tiszta, hogy valójában kit terhel a felelősség.

A fesztivál, ami még mindig furcsán terápiás élmény

A Fekete Zajon több külföldi fellépőn kívül igazából nem sok változott tavalyhoz képest, de ez nem is baj. A sokszor hangos és kaotikus zene mellett az is hozzátartozik a szokatlan hangulathoz, hogy itt egymás mellett megfér az, aki ötliteres demizsonos kannából fröccsözik már délben, meg aki A Gyűrűk Ura gyűrűinek történelmét vesézi ki tőle pár méterre.

A szélsőségeket ellenpontozná Ráduly Botond Manó új bandájának első száma

Kétéves munka után Warm Freeze címmel jelentette meg első dalát a Mano & Gregor. Ráduly Botond Manó új zenekara indie folk stílusban juttatná el üzeneteit a nagyközönséghez, azt remélve, hogy a zene képes lebontani az előítéleteinket.

Dalpremier a Transtelexen: hallgasd meg nálunk a Palma Hills legújabb számát!

Az új szám különlegessége, hogy igazi „garázszenekarként” saját maguk rögzítették a felvételt, a próbatermük falai között.

bongor: A zeném kezdi megtalálni a közönségét

Nem igazán tudtam azonosulni a melldöngetős magyar identitással, a szerbbel még annyira sem, és azt sem éreztem kielégítő énmeghatározásnak, hogy vajdasági magyar vagyok – mondta el nekünk a rapper, aki hamarosan a nyárON Szereda fesztiválon lép fel a székelyföldi közönség előtt. Interjú.

Meghalt Andy Fletcher, a Depeche Mode billentyűse

A halálhírt a zenekar hivatalos Facebook-oldala és Twittere osztotta meg.

Meghalt Vangelis

Az Oscar-díjas görög zeneszerző 79 éves volt. Pályafutása legnagyobb sikerét a Tűzszekerek című film zenéjének köszönheti, amely később az olimpia szimbóluma lett. Emellett számos filmklasszikus zenéjét is ő komponálta.

A Közel-Kelet zenéje mellett ízeivel is ismerkedhettek a szatmárnémeti World Music Festival látogatói

Szombaton a zsidó kultúrából kap ízelítőt a közönség.

Kádár Zoltán János, azaz Krampusz, aki több mint harminc hangszeren játszik

Kádár Zoltán Jánossal beszélgettünk, aki a „skót Kodály Zoltán” módszerének romániai meghonosításával foglalkozik alternatív zeneakadémiáján.

Huszonnyolc év után új dalt adott ki a Pink Floyd, ezzel akarják támogatni Ukrajnát

Egy ukrán énekes segítségével és a háború képeivel akarják „megerősíteni a morált”, és támogatni az ukrán segélyszervezetek munkáját.

Minden idők legidegesítőbb száma több mint 20 percig tart, és szándékosan lett ennyire kibírhatatlan

A '90-es évek végén pár bátor művész közvélemény-kutatás alapján próbálta megírni minden idők legrosszabb és legjobb dalát. A végeredmény egészen rettenetes lett.

Ahol a rock and roll évekkel megelőzte a korát, de a népirtás majdnem eltüntette a Föld színéről

A '60-as, '70-es évek maga volt az aranykor Kambodzsában, az akkori rockzene mai füllel is fantasztikus, azonban a legnagyobb előadók többségét vagy kivégezték, vagy eltüntették.