Film

RSS

Magyarázat semmire

Az erdélyi közéleti sajtóban megjelent két kritika Reisz Gábor új filmjéről. Mindkét kritika kiemeli egyfelől a film művészi kvalitásait, másfelől társadalmi-politikai mondanivalóját. Most inkább...

Itt az újabb Jude-film, amiben mindenki megkapja a neki kijáró pofont

A Ne várj túl sokat a világvégétől pimasz és szókimondó, miközben az egyik leghitelesebb képet festi a kortárs román valóságról. Egy biztos, fricskából jut mindenkinek, ezúttal nekünk, erdélyi...

Kedves, hazaáruló barátaim!

Október 24-én mutatták be – először Kolozsváron és Erdélyben – Reisz Gábor legújabb rendezését, a Velencében és Chicagoban is díjazott Magyarázat mindenre című filmet. Lovassy Cseh Tamás kritikája.

Újabb nemzetközi díjat nyert a Magyarázat mindenre

A Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál zsűrije szerint a film „zseniálisan meséli el főhőse felnőtté válásának, egyúttal egy ország kulturális változásainak többrétegű történetét”.

Október 27-től vetítik a romániai mozik Reisz Gábor Velencében díjazott filmjét

A két részre szakadt magyar társadalom feszültségeit bemutató filmben látható az erdélyi Hatházi Rebeka első nagyjátékfilmes alakítása.

Újabb helyszínnel, bővebb kínálattal jelentkezik a cannes-i filmek kolozsvári fesztiválja

14 filmet mutat be október 27. és 29. között a Les Films de Cannes à Cluj-Napoca fesztivál Kolozsváron.

Elkezdődött a közönségszavazás a Filmgalopp-filmek versenyében

Éjfélkor elérhetővé váltak a Filmgalopp versenyfilmjei mindazok számára, akik nem tudják vásznon megnézni a Filmtettfeszten bemutatásra kerülő filmeket, és egyúttal megnyílt a közönségszavazás is.

Öt dokumentumfilmet és 17 egészestés fikciós alkotást vetít idén a Filmtettfeszt

A programban vannak néhány hete bemutatott, és korábban debütált, kiemelkedő színészi teljesítményekkel brillírozó alkotások is.

Hatházi Rebeka jelmeztervező, a Magyarázat mindenre erdélyi szereplője: Felszabadító érzés a...

Ismert művészek gyermekeként Hatházi Rebeka is alkotói pályát választott, látvány- és jelmeztervezéssel foglalkozik, olykor könyvet illusztrál, máskor karácsonyi képeslapot dob piacra, nemrég pedig...

Végre egy magyar film, ami ki meri mondani, hogy Fidesz

Reisz Gábor állami támogatás nélkül készült, velencei fesztiváldíjas filmje a kettéosztott magyar társadalom krónikája, ami ujjal mutogatás helyett párbeszédre törekszik. Magyarázat mindenre kritika.

Kövess minket Facebookon is!