Tőkés Hunor

RSS

Több mint 140 fiatalt kaptak el kábítószerrel; 35-en orvosi segítségre szorultak az UNTOLD idején

Egyeseket vezetés közben kapcsolt le a rendőrség.

Egyetlen nap leforgása alatt négy ember vesztette életét a tengerparton

A hétfői tragikus események után újabb turista fulladt a tengerbe.

Az RMDSZ szerint alaptalanok a Novák Károly Eduárd sportminiszter menesztésére vonatkozó híresztelések

A román sajtó arról írt, hogy kormányátalakításra készülhet a Ciucă-kabinet.

Helikopterrel mentettek ki egy balesetet szenvedett magyar turistát a Parâng hegységből

A magyar túrázót hétfő reggel helikopterrel kórházba szállították.

Az idei román méztermés jóval elmarad az éves átlagtól a szárazság miatt

Nem fogja meghaladni a 12-13 ezer tonnát.

Fele annyiszor riasztották a hatóságokat medve miatt az elmúlt héten Hargita megyében

Hat alkalommal érkezett be medvékkel kapcsolatos hívás a csendőrséghez.

A PNL leszögezte: továbbra is úgy gondolják, hogy a PSD adja a miniszterelnököt jövő évben

A PNL vezetőit megizzasztotta a Iași-i elnök nyilatkozata, aki szerint később is a liberálisoknak kellene adnia a miniszterelnököt.

Román sportoló szerzett aranyérmet a férfi kenu egyes 1000 méteres versenyszámában a halifaxi világbajnokságon

Legutóbb 2017-ben, Csehországban sikerült érmet szerezniük román sportolóknak kajak-kenu világbajnokságon.

A napokban többfelé várhatók záporok, zivatarok

Erdélyben fokozatosan visszaesik a hőmérséklet, hűvösebbé válik az idő.

30 éve nem volt ekkora kaláka Erdővidéken: egy iskolaépület megmentése hozta össze az embereket

A felsőrákosiak nem nézik tovább tétlenül, ahogy fejlesztések és javítások hiányában kikezdi középületeiket az idő vasfoga. Több mint százan fogtak össze, és elsőként a településük iskolájának épületeit újították fel.

„Sajnos már nem tudom elhívni anyukámat méhnyakrák szűrésre. Ő is ennek a betegségnek az áldozata lett”

A méhnyakrák megelőzésére hat megyében, így a székelyföldiekben is elindult az a szűrési program, amely 170 ezer nő esetében teszi lehetővé az ingyenes vizsgálatot és esetleges kezelést. A projekt Háromszéken kedden startolt.

A romániai népszámlálásról Tusványoson: meglesz az 1 millió magyar

Székelyföldön a románság igencsak elöregedett, és sokkal rosszabb demográfiai állapotban van, mint a magyarság – hangzott el egy panelbeszélgetésen.

Megadja Gábor Tusványoson: nincsenek olyan fiatalok, akik azt mondanák, hogy: „kezitcsókolom, Béla vagyok, illiberális”

Nyolc évvel Orbán tusványosi beszéde után, amikor bejelentette az illiberális államot, a Századvég vezető kutatóját arról kérdezte a Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke, hogy léteznek-e illiberális fiatalok.

Potápi Árpád János: a Romániában körözött udvarhelyi vállalkozónak nem kellett volna velem fotózkodnia

Az államtitkár nem tudott arról, hogy egy Romániában jogerősen börtönbüntetésre ítélt, jelenleg szökésben lévő személlyel fotózkodott egy budapesti rendezvényen – jelentette ki kedden a Transtelexnek.

Bocsárdi László: Megadom az esélyt magamnak, hogy más nézőpontból, szabadabb helyről lássam a világot

28 évet töltött a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház élén, ebből 17-et igazgatóként, most lemondott intézményvezetői tisztségéről Bocsárdi László. A rendező korábban mindössze azzal indokolta a döntését, hogy a színház szemléletmódján szeretne frissíteni. Kíváncsiak voltunk a döntését megelőző folyamatra, és azt is megkérdeztük tőle, hogyan látja helyét, szerepét a színház további életében. Interjú.

„Gyermekbántalmazás esetén a gyermek érdekeinek a figyelembe vétele és tiszteletben tartása az elsődleges”

A gyermekvédelmi igazgatóság szakembere szerint fontos lenne jelezni a gyermekek felé: ha úgy érzik, hogy valaki számukra kellemetlen érzést okozó dolgot tett velük, mondják el azt egy felnőttnek, akiben megbíznak.

Sikertelen volt a falugyűlés, így akár évekig ihatják a büdös, kávébarna levet a gidófalviak

Gidófalván télen elfagy a vízvezeték, nyáron pedig gyenge a víznyomás, a rossz minőségű csapvíz pedig már évek óta gondot okoz a helyieknek.

Egymás után száradnak ki a Sepsiszentgyörgy környéki patakok és források

Kiszáradás közeli állapotba került Sepsiszentgyörgy forrásvizeinek és patakainak egy része, amihez az éghajlatváltozáson túl helyi tényezők is hozzájárultak. A talajvíz egyre kevésbé tölti fel ezeket, aminek katasztrofális következményei lehetnek.

Kovács Gergely érsek: a Böjte atya gyermekotthonaiban történtek megerősítik, hogy szükség van a kiskorúak elleni abúzusok egyházon belüli kiszűrésére

Még tart a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekségen annak a gyermekvédelmi mechanizmusnak a kidolgozása, amelynek bevezetésére egy 2019-es rendeletében kötelezte az egyházmegyéket Ferenc pápa. Interjú.

A szélsőségeket ellenpontozná Ráduly Botond Manó új bandájának első száma

Kétéves munka után Warm Freeze címmel jelentette meg első dalát a Mano & Gregor. Ráduly Botond Manó új zenekara indie folk stílusban juttatná el üzeneteit a nagyközönséghez, azt remélve, hogy a zene képes lebontani az előítéleteinket.

Novák Eduárd a romániai sportolóknak kedvezett volna az új kvótarendszerrel, ehelyett diszkriminációt kockáztat

A sportminiszter rendelete szerint a következő szezontól a hivatalos mérkőzéseken a pályán lévő sportolók legalább 40 százalékának román állampolgárnak kell lennie, a Sepsi-Sic menedzsere szerint ez a csapatok rovására fog menni.

Románia egyre inkább az EU „fekete bárányai” közé tartozik egy sajtószabadságot vizsgáló jelentés szerint

Az újságírók elleni támadások egyre intenzívebbek Romániában. A független média munkatársai közül egyeseket megfenyegettek, méltóságukban sértettek meg vagy zaklattak, mert a munkájukat végezték.

Viorica Dăncilă: „Legyen béke a földön, legyen kenyér az asztalon”

Románia első női miniszterelnöke új pártjával a világbékéért küzd: énekkel és meneteléssel.

Az energiaellátási zavarok még jó ideig magasan tarthatják az árakat

Az Európai Központi Bank elnöke szerint az élelmiszerek és az ipari termékek jelenlegi árszintjére a nyolcvanas évek közepe óta nem volt példa.

A speciális nyugdíja mellett tavaly több mint félmillió lejt keresett az állami szektorban a környezetvédelmi minisztérium új főtitkára

Van, akinek a nyugdíjazása után indul csak be igazán a karrierje: a volt katonatiszt állami intézmények és vállalatok élén folytatja.

Vízhiány miatt bizonyos településeken korlátozásokat jelentett be a vízszolgáltató

Maros, Kolozs és Szilágy megyében is azt kérik, hogy a vizet csak háztartási fogyasztásra használják, mezőgazdasági vagy állattenyésztési munkákra ne.

„Hova járnak szórakozni a baróti fiatalok? Kimennek a piacra vásárolni, mert egyéb nem igazán akad”

Erdővidék központjában, Baróton a rendszerváltás után látszólag megállt az élet: az egykori bányászváros mindeddig nem tudott szakítani a múlttal, de új identitást sem talált magának. Viszont mostanság valamiféle elmozdulás körvonalazódik. Arra voltunk kíváncsiak, hogy telnek a hétköznapok a kisvárosban, és milyen szórakozási lehetőségeket kínál azoknak a fiataloknak, akik itt képzelik el a jövőjüket.

Frissítés: Legalább hatan meghaltak az észak-olaszországi jégcsuszamlás következtében; a 3 eltűntnek hitt román hegymászót megtalálták

Legalább hatan meghaltak az észak-olaszországi Dolomitok legmagasabb hegycsoportjának, a Marmoladának lejtőjén, ahol tucatnyi embert temetett be a hó.

„Valahol ki kellett írjam magamból a valódi közéleti témákat, mert az újságban nem tehettem”

Nagy Sz. Attila, azaz Nasza egy olyan facebookos „mémgyár” motorja, amely hangosan reagál az erdélyi közélet aktuális eseményeire. A székely politikusoknak igencsak fel kell kötniük a bajszukat, hogy a Csej Sápte Ánj Din Árdeál csoportban közzétett, róluk szóló mémeket megemésszék.