Legfrissebb

RSS

Gyerekek a határon, plüssmackók a dóm előtt, katonák a sírban – az ukrajnai háború 31. napja képekben

Koncertet rendeztek a hadirokkantaknak, és megemlékezést a háború kiskorú áldozatainak. Az amerikai elnök Lengyelországba látogat, a szomszédba pedig rakétát lőnek az oroszok. Képekben foglaljuk össze a szombati eseményeket.

Kína 1938-ban egy gátat is felrobbantott, hogy megállítsa a japánokat, de sok százezer civil áldozat árán

A Sárga-folyó egyik töltésének felrobbantása csak ideiglenesen lassította le a császári erőket.

Ez történt szombatról vasárnapra virradó éjjel az orosz–ukrán háborúban

Eltaláltak másodjára is egy kísérleti reaktort Harkivban, Zelenszkij elnök egy újabb Holokauszt-emlékmű elleni támadásról számolt be, a lengyel államfő pedig már inkább az amerikaiakkal barátkozna a szerinte oroszfüggő magyar kormány helyett. Összefoglalónk az elmúlt órák eseményeiről.

Megtalálták a lezuhant kínai repülő második feketedobozát is

A föld alól kellett előásni. A másik adatrögzítő megrongálódott.

Zelenszkij: Oroszország most mindent megtesz Ukrajna orosztalanításáért

Az ukrán elnök szerint soha nem volt nyelvi probléma Ukrajnában, de az orosz megszállók miatt az ukránok már „egyből a robbantásokkal és gyilkosságokkal azonosítják” az orosz nyelvet.

Groteszk helyzetek autópályák köré csavarva

Az Egyesült Államok átautózása még most is heroikus vállalkozásnak tűnhet, de ha a felüljárók alá nézünk, vagy körbemegyünk egy kamionparkolóban, nem az amerikai álommal találkozunk. Joshua Dudley Greer 160 ezer kilométert legyűrve mutatja be az autópályák népét, akik óhatatlanul abszurd képek részeivé válnak.

A veszteségek ellenére fokozza a bevetéseket az orosz légierő, de a hatalmas erejük mítosza már megdőlt

Bár továbbra sincs magyarázat, miért mellőzték a vadászgépeket az oroszok a háború legelején, közben azért már látszik, hogy a kiugróan magas veszteségek ellenére egyszer csak másfélszeresére növelték a légicsapások számát Ukrajnában. Az ukránok pedig biztos nem fogják a végtelenségig bírni légvédelemmel és vadászgépekkel. Ha az oroszok tényleg csak a Donyec-medencére fókuszálnak, azt a légierő használata is jelezheti majd.

Biden: Bár Putyin elszámolta magát, hosszúra nyúlhat a szabadságért vívott harc

Biden elnök Varsóban mondott beszédet, ahol a hidegháborúhoz hasonlította az ukrajnai háborút.

Egy szétlőtt, lesántult ukrán férfi az utolsó erejével is menti a civileket – „a hazámnak szüksége van a segítségetekre” – mondta a kamerába

A Sky újságírói egy ostromolt ukrán városban forgattak, menekülés közben rakéták csapódtak be mellettük. Felkavaró felvételek.

A magyar származású művész, aki New York belvárosában ültetett egy búzamezőt

Agnes Denes projektje 1982-ben a World Trade Center szomszédságában konfrontálódott a civilizációs bajokkal. A gabonát hosszú és kemény munka volt összehozni a felhőkarcolók árnyékában, ahol telekáron 4,5 milliárd dollár értékű területet foglalt el átmenetileg a művészet. Kenyeret végül senki nem sütött a learatott búzából.

Nem találtak robbanóanyagra utaló nyomot a Kínában lezuhant repülőgép roncsainál

A hatóság szerint mintegy 24000 roncsdarabot sikerült felkutatni, és 120 ember maradványait azonosították.

Molinón az ikonikus kép a várandós nőről, Biden Lengyelországban – az ukrajnai háború harmincadik napja képekben

Nem ez volt a magyar külügy legjobb napja, az ukránokkal való összezördülés mellett a csehek és a lengyelek is komoly kritikákat fogalmaztak meg. Az oroszok eközben bejelentették, új fázisba léptetik a hadműveleteket, de egyelőre elég képlékeny a dolog.

Új adatáramlási megállapodást köt az Európai Unió és az Egyesült Államok

Ez véget vethet annak a 2020 óta tartó jogbizonytalanságnak, amit az EU-USA adatvédelmi pajzsot megsemmisítő bírósági ítélet okozott.

Az első rész alapján szó szerint bármi lehet még a Halo-sorozatból

Pénteken végre kijött a majdnem tíz éve készülő sorozat első része, amiről három dolgot biztos el lehet mondani: marha jól néz ki, tele van pakolva easter eggekkel, és fene se tudja, hogy mi lesz belőle a végére.

Nincs elég Fidesz-tartalom az erdélyi közrádióban, mondja Zsigmond Barna Pál. Véleményét Kelemen Hunor is lájkolta

Már a romániai közmédia igazgatását is átvállalná a Fidesz.

„Üdv a pokolban!” – üzente az oroszoknak az ukrán ellenállás kulcsfigurája a háború előtt

Valerij Zaluzsnij ukrán főparancsnok nélkül könnyen lehet, hogy egészen másképp állna az orosz–ukrán háború. Az ukrán hadsereget csak nyolc hónapja vezető, meglehetősen fiatal tábornok nyolc éve harcol Putyinnal, az ország pedig épp a részben általa erőltetett nyugati együttműködés miatt tartja magát. Az oroszok közben már öt tábornok is veszíthettek.

Már a külképviseletekről sem szabad bármit mondani Oroszországban, az ukránok visszafoglalhatják Herszont, nem biztos, hogy az oroszok megvannak az első fázissal

Egymilliárd dolláros amerikai védelmi támogatást kap Ukrajna, Szijjártó Zelenszkij stílusát kritizálta, Putyin szerint a Nyugat el akarja lehetetleníti az orosz kultúra nagyjait. Percről percre tudósításunk az orosz-ukrán háború harmincadik napján, pénteken.

Negyven kiló kokain okozta a vesztét a túladagolásban elpusztult medvének, Pablo Eskobearnak

Történet egy medvéről, amely egy félresikerült ejtőernyős drogcsempészés és egy rossz helyen lezuhant repülő miatt lett a kokain áldozata.

NATO-csúcs, felrobbant hadihajó és humanitárius válság a háború huszonkilencedik napjának képein

Minden második ukrajnai gyereknek el kellett hagynia az otthonát, Joe Biden amerikai elnök szerint a NATO egységesebb, mint valaha.

Ki emlékszik már arra, hogy tavaly is milyen rossz volt

Trump, tigrisek, tüntetők, puccs, égetés – a World Press Photo regionális győzteseinek munkáiból válogattunk.

Rekordokat döntenek a koronavírusos megbetegedések több országban is, Európa mégis enyhít a korlátozásokon

Szlovéniában elindult a hatodik hullám, Ausztriában december óta most vannak a legtöbben kórházban, az új fertőzöttek száma rekordot döntött, mégis enyhítettek a németek. Európai járványügyi körkép.

Meghalt az ember, akinek a GIF-et köszönhetjük

Stephen Wilhite 74 éves volt.

Az odesszai Patyomkin-lépcső, amit az 1905-ös vérengzésről szóló film tett híressé

A Patyomkin páncélos című film megjelenése után számos országban megtiltották a matrózoknak, hogy moziba menjenek és megnézzék a filmet. Az ikonikus lépcső 133 méter hosszú, és még a 19. században épült.