Az izraeli kormányszóvivő szerint a WHO és az ENSZ veszélybe sodorja a gázai civileket

2023. november 12. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

Eylon Levy izraeli kormányszóvivő azzal vádolta meg a Gázában működő nemzetközi szervezeteket, hogy aktívan kockáztatják a palesztin civilek életét. Konkrétan a Vöröskeresztet, az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) és az ENSZ humanitárius ügyek koordinációjával foglalkozó irodáját nevezte meg.

„Egy hónapig nem támogatták azt, hogy az északi területekről evakuálják a civileket. Most mindenkit veszélybe sodornak azzal, hogy elhamarkodott evakuálást követelnek a földi hadviselés kellős közepén” – írta Levy.

A közösségi médiában közzétett második bejegyzésében hozzátette, hogy „az ENSZ-ügynökségeknek is hosszan, keményen tükörbe kell néznie azért, mert bűnrészes a Hamász emberi pajzsos stratégiájában”.

Az izraeli hadsereg többször követelte, hogy Gáza északi részén lakók mozogjanak az övezet déli részére. Emellett viszont Izrael továbbra is bombázta az övezet déli részén található városokat, köztük Rafaht és Khán Júniszt.

(The Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!