Al Jazeera: A gázai egészségügyi minisztérium a kórházakat ért támadások miatt nem tudja frissíteni az áldozatok statisztikáját

2023. november 12. – 16:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az Al Jazeera jelentése szerint a Hamász által vezetett gázai egészségügyi minisztérium nem tud friss jelentést közzétenni a halálozások számáról, mert a kórházakat támadják az izraeliek.

„A kórházak célba vétele és a holttestek vagy sebesültek bejutásának megakadályozása miatt az egészségügyi tárca szombaton nem tudott pontos statisztikákat közölni az elmúlt órákban elhunytak és sérültek számáról” – írta a minisztérium.

A korábbi adatok alapján 11 100 palesztin halt meg az izraeli támadásokban, köztük több mint 8 000 gyerek és nő, a sebesültek száma pedig meghaladta a 28 000-et. Ezeket a számokat azonban nem sikerül a minisztériumtól függetlenül megerősíteni.

(Al Jazeera)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!