A WHO elveszítette a kapcsolatot a legnagyobb gázai kórházzal

2023. november 12. – 10:59

Másolás

Vágólapra másolva

A WHO szombat éjszaka azt jelentette, hogy elveszítették a kapcsolatot Gáza legnagyobb kórházával – írja a BBC. A szervezet a Twitteren írt arról, hogy az utolsó információik szerint a kórházat tankok veszik körül.

Az Izraeli Védelmi Erők régóta állítja, hogy a Hamász központja a kórház alatti pincében és alagutakban található, de tagadják, hogy megtámadták volna az intézményt.

A WHO szerint a kórházi kapcsolattartóik csatlakoztak a „több tízezer kitelepített emberhez”, akik próbálják elhagyni a régiót. Aggodalmukat fejezték ki a jelenleg is a kórházban dolgozókért, valamint a betegekért, köztük rengeteg gyerekért, akik közül sokan gépekre szorulnak, hogy életben maradjanak. Jelentések szerint szombaton két koraszülött is meghalt, miután elment az áram a kórházban.

A szervezet azonnali tűzszünetre szólította fel a feleket, valamint a betegek biztonságos, szakszerű orvosi evakuációját követeli Egyiptomba.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!