Törökország rákos betegeket és sebesült civileket fogad be a Gázai övezetből

2023. november 5. – 17:20

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy ezer rákos betegeket és civil sebesülteket fogad be kórházaiba Törökország a Gázai övezetből, jelentette be vasárnap Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter, írja az MTI.

A miniszter tájékoztatása szerint az övezet egyetlen onkológiai kórháza, a Török-palesztin Barátság Kórház áramellátása a héten megszakadt, miután elfogyott az aggregátorok működtetéséhez szükséges üzemanyag, ezért a rászorulókat sem tudják ellátni. Mint Koca az X-platformon (korábban Twitter) hozzátette, egyeztetett egyiptomi kollégájával, hogy az eddig a kórházban ápolt betegeket a rafahi átkelőn keresztül Egyiptomba szállítják, ahonnan megszervezik továbbutazásukat Törökországba.

Törökország a gázai konfliktus kiélesedése óta körülbelül 200 tonna humanitárius segélyt küldött az övezetbe, illetve török orvoscsoport is segíti azokat, akik átjutnak Egyiptomba, illetve felajánlotta, hogy a határ egyiptomi oldalán tábori kórházat állít fel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!