Halottnak hitték, de életben lehet a 8 éves Emily, aki a Hamász támadása után tűnt el egy kibucból

2023. november 5. – 23:53

Másolás

Vágólapra másolva

A család eddig úgy tudta, hogy a 8 éves Emily Hand október 7-én meghalt a Hamász támadásában, öt nappal ezelőtt azonban arról értesítették őket az izraeli hatóságok, hogy a kislány életben van és túszként tartják fogva. Natalie Hand, a kislány idősebb testvére az izraeli 12-es csatornának azt mondta: az ír állampolgársággal is rendelkező Emily október 6-7-én éjjel egy barátnőjénél aludt a Be'eri kibucban. A Hamász támadása után arról értesítették őket, hogy a kislányt meggyilkolták a palesztin terroristák. A család sokat sírt és elgyászolta Emilyt.

Három hét telt el, amikor október 31-én újabb hír érkezett. Az izraeli hatóságok ekkor azt közölték velük, hogy Emilyt, a barátnőjét és annak édesanyját nagy valószínűséggel elrabolták, és túszként tartják fogva Gázában. Natalie Hand azt mondta: az ír hatóságok megígérték, hogy mindent megtesznek a segítségnyújtás érdekében, bár világossá tették, hogy erre korlátozottak a lehetőségeik. A 12-es csatorna stúdiójában Natalie közvetlenül a kamera felé fordulva ezt üzente Emilynek: „Szeretném elmondani, hogy mindent megteszünk, hogy hazajuttassunk. Tudjuk, hogy túszként tartanak fogva. Nagyon szeretünk és hiányzol nekünk”. (Times of Israel)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!