Abbász elnök szerint a Palesztin Nemzeti Hatóság kész átvenni Gázát Palesztina részeként

2023. november 5. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

A ciszjordániai Palesztin Nemzeti Hatóság a palesztin államiság átfogó rendezésével kész felelősséget vállalni a Gázai övezetért – jelentette ki Mahmúd Abbász palesztin elnök Antony Blinken amerikai külügyminiszternek vasárnapi tárgyalásukon.

Abbász arról beszélt, hogy Ciszjordánia, a Gázai övezet és Kelet-Jeruzsálem egész területének átfogó politikai rendezésére lenne szükség. Blinken a Sky News szerint azt mondta Abbásznak, hogy kormányának központi szerepet kell játszania a gázai övezetben a jövőben.

„Az izraeli megszállás teljes felelősséget visel mindenért, ami történik, és a katonai megoldások nem fogják megteremteni Izrael biztonságát” – tette hozzá a palesztin elnök. Elmondása szerint hasonlóan súlyos a helyzet Ciszjordániában és Jeruzsálemben, mert „a telepesek erőszakossága mellett a megszálló erők nap mint nap ölnek és támadnak”.

(MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!