Az árvizekre fittyet hányva, évszázados módszerrel művelik az úszó kerteket

Banglades az éghajlatváltozásnak legjobban kitett országok közé tartozik, ahol az esős évszakban hónapokra víz alá kerülnek termőföldek. A helyi gazdák ezért újra elkezdték használni a több évszázados múltra visszatekintő úszó ágyásokat. A módszer környezetbarát, egészen olcsó, és biztos megélhetést kínál az árvizekkel terhelt időszakokra is.

Öten meghaltak, miután egy 22 éves férfi lövöldözni kezdett egy coloradói melegbárban

Két vendég fékezte meg a támadót. Joe Biden a támadó fegyverek betiltását sürgette a lövöldözés után.

COP27: Pénzt kaphatnak a fejlődő országok, amiért ők szenvedik a legtöbb kárt a klímaváltozás miatt

30 éve ezért küzdöttek a fejlődő országok, mert szerintük ők járulnak hozzá legkevésbé a felmelegedéshez.

A klímaváltozás modern problémája ellen modern eszközökkel küzdenek az inuitok

A klímaváltozás miatti felmelegedés többek között a kanadai Újfundland és Labrador régió északi részén élőket, például az inuit közösségeket érinti az egyik legsúlyosabban. Pedig ők azok, akik a legkevésbé járultak hozzá a problémához, most viszont jégvastagságot mérő appot ötvöznek a hagyományos, generációkon átívelő megfigyelésekkel. A Reuters képsorozata az ő mindennapi életüket és küzdelmeiket mutatja be.

Még mindig nem hiszem el, ami történt. Olyan volt, mint a pokol

Szöul pezsgő bulinegyede katasztrófa helyszínévé változott szombat éjjel, amikor az Ithevon szűk utcáin halloweeni ünnepségre összegyűlt tömeg agyonnyomott több mint 150 embert. A szemtanúk szerint voltak előjelei a tragédiának, már órákkal a pánik előtt látszott, hogy a városrész utcáin veszélyesen sok ember tömörült össze. A dél-koreai elnök azt ígérte, kivizsgálják a tömegszerencsétlenséget, és biztosítani fogják, hogy többet ne fordulhasson elő hasonló.

Utolsó csepp volt a várandós turista halála Portugáliában

Kedden lemondott Portugália egészségügyi minisztere, miután életét vesztette egy terhes turista, akit nem tudtak fogadni az egyik lisszaboni kórház szülészetén. A kismama halála nagy indulatokat szított az országban, amelyben hónapok óta probléma a szülészeti osztályok működése.

Többen is életüket vesztették Hollandiában, miután egy kamion a városi ünnepség közepébe hajtott

Heten kórházba kerültek, egyikük állapota súlyos.

Újra fellángolt az azeri-örmény konfliktus Hegyi-Karabahban

Az azeri kormány állítása szerint több örmény célpontot megsemmisített.

41 évig élt egy gazdag család eltűnt, de megkerült fiaként, mire elítélték a csalót

A tehetős indiai Singh család egyetlen fia 16 éves korában, 1977-ben nyomtalanul eltűnt. Néhány évvel később felbukkant egy fiatal, akit a depressziós édesapa családtagok ellenkezésére fittyet hányva befogadott. 41 évvel később, a családi birtok felszabdalása után egy indiai bíróság 7 év börtönre ítélte a férfit. Még így is maradtak kérdések az ügyben.

Bepereli a Twitter Elon Muskot, amiért elállt a közösségi oldal megvásárlásától

A Twitter arra kéri a bíróságot, hogy kötelezze Muskot az üzlet megkötésére.

Égő vegyi üzem, ablaktalan óvóhely és újra megnyitott operaház – a háború 118. napja képekben

Harkiv és Szeverodonyeck környékén nem meglepő látvány egy égő ház, a helyiek vagy óvóhelyeken húzzák meg magukat, vagy elmenekülnek. Mindeközben a kijevi Opera újra megnyitotta kapuit, és folytatja az előadásokat.

Macron nagy tervei múlnak azon, hogy pártszövetsége többséget szerez-e a nemzetgyűlési választáson

Miután az első fordulóban a baloldali összefogás fej fej mellett végzett az elnök mögött álló pártokkal, a vasárnapi másodikban Macronéknak van esélyük a legtöbb képviselői helyre, de ez önmagában nem biztos, hogy elég.

Finnország hivatalosan is bejelentette, hogy csatlakozni akar a NATO-hoz

Oroszország nem fog örülni a bejelentésnek, a svédek viszont napokon belül ugyanígy dönthetnek.

Macron diktálta a tempót a francia elnökjelölti vitán

Lezajlott Marine Le Pen és Emmanuel Macron francia elnök utolsó elnökjelölti vitája. Az összecsapás alatt nagyrészt Macron volt nyeregben, aki a Le Pen által felvett orosz hitel mellett a magyar kölcsönt is felemlegette.

Kedden a tárgyalások és az ágyúzások is folytatódtak – képekben az orosz–ukrán háború 34. napja

Bár az oroszok és az ukránok nem tudtak megegyezni a tűzszünetről, úgy tűnik, hogy kisebb engedményeket mindkét fél képes volt vállalni. Ukrajna hajlandó a semleges státuszról tárgyalni, míg az oroszok megígérték, hogy csökkentik a Kijevet körülvevő fegyveresek számát.

Zelenszkij: Ukrajna hajlandó kompromisszumokról tárgyalni, de a „nácimentesítés” érthetetlen felvetés

Az ukrán elnök a háború kezdete óta először adott interjút orosz médiumoknak, Moszkva egyből tiltólistára tette a beszélgetést.

Biden: Bár Putyin elszámolta magát, hosszúra nyúlhat a szabadságért vívott harc

Biden elnök Varsóban mondott beszédet, ahol a hidegháborúhoz hasonlította az ukrajnai háborút.

Szerdán végre jól haladtak a tárgyalások, Odesszában feszültebbé vált a helyzet

Bár a tárgyalások látszólag jó irányba haladnak, a háború nem állt meg. Odesszában szerda éjjel már lövéseket hallottak, Ungváron pedig elkezdték előkészíteni a légópincéket.

Az ország, ahol úgy látták legjobbnak, ha betiltják a rágó árusítását

Harminc éve vezették be a tilalmat Szingapúrban, és a mai napig egészen körülményes rágót beszerezni. De ebben semmi meglepő nincs a „bírságállamban”, ahol azt is törvény szabályozza, hogy az ember lehúzza maga után a nyilvános vécét.