Az orosz média szerint Putyin ellátogatott Mariupolba

2023. március 19. – 10:35

Másolás

Vágólapra másolva

Orosz médiajelentések szerint Vlagyimir Putyin meglátogatta az elcsatolt Mariupolt, írja a Sky News. A TASZSZ állami hírügynökség a Kremlinre hivatkozva azt írja, hogy Putyin helikopterrel érkezett a kikötővárosba, és beszélt a helyiekkel is.

Ez volt Putyin első látogatása Oroszország által elcsatolt területekre, mióta kitört az orosz-ukrán háború. Az orosz elnök a Krím-félszigetet is meglátogatta a terület 2014-es annektálásának kilencedik évfordulója alkalmából.

A területek elcsatolását a világ nagy része nem ismeri el, Ukrajna pedig kijelentette, hogy harcolni fog a régiók visszaszerzéséért.

Mariupol, egy stratégiai szempontból fontos kikötőváros Donyeckben, a háború korai szakaszában a leghevesebb harcok helyszíne volt.

Arról, hogy milyen az élet az oroszok által „felszabadított” városban, itt írtunk hosszabban.

A The Guardian szerint az orosz sajtó arról számolt be, hogy Putyin ukrajnai hadműveletének legfelsőbb parancsnokságával, többek között Valerij Geraszimov vezérkari főnökkel is találkozott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!