Ukrán ellentámadásra készül a Wagner-csoport Bahmutnál

2023. március 19. – 18:08

Másolás

Vágólapra másolva

Az ISW jelentése szerint március 17-én és 18-án 16 drónnal vették célba az orosz erők Ukrajnát. A drónok Kijev, Zaporizzsja, Dnyipro és Lviv megyék létesítményeit célozták meg, illetve állítólag egy ukrán üzemanyag-raktárat is célba vettek Novomoszkovszknál.

A Wagner-csoport alapítója, Jevgenyij Prigozsin eközben arról beszélt egy interjúban, hogy Bahmutnál ukrán ellentámadásra számítanak. „Az ukrán erők öt különböző irányban készülnek ellentámadásra, köztük Bahmutnál”, állította Prigozsin. A zsoldoscsapat feje ezért sürgette az oroszokat, hogy a felszerelések és lőszerek megőrzésével készüljenek fel ezekre az ellentámadásokra.

Oroszországban eközben folyt tovább a háborús elferdített kommunikáció: Putyin március 18-án két törvényjavaslatot írt alá, amelyek növelték a pénzbírságot és a börtönbüntetést is azokra nézve, akik Ukrajna mellett állnak („lejáratva az orosz erőket”) vagy orosz fegyvereket külföldre adnak el.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!