Peszkov: Teljesen nyilvánvaló, hogy a háborúba akar beavatkozni Amerika a drónokkal

2023. március 19. – 16:47

Másolás

Vágólapra másolva

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arról beszélt, hogy a heti események a Fekete-tenger fölött azt jelzik, az Egyesült Államok „részt vett közvetlenül a konfliktusban”, írja a Guardian.

Itt írtuk meg, hogy március 14-én egy orosz Szu–27-es vadászrepülőgép összeütközött egy amerikai MQ–9-es megfigyelő drónnal a Fekete-tenger felett, nemzetközi légtérben. A háború kezdete óta ez az első ismert közvetlen találkozás a két fél között.

Az Interfax Peszkovot idézte vasárnap, aki úgy fogalmazott, „teljesen nyilvánvaló, hogy mit csinálnak ezek a drónok. A küldetésük egyáltalán nem békés küldetés, nem arról szól, hogy biztosítsák a biztonságos hajózást a nemzetközi vizeken”.

A Kreml-szóvivő szerint „valójában ezen drónok kezelőjének közvetlen részvételéről van szó a konfliktusban, ellenünk”, fogalmazott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!