Kijev továbbra is bízik Bahmut megvédésében

2023. március 19. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

„Összeomlóban az orosz támadás Bahmutban” – jelentette ki az ukrán elnöki hivatak vezetője. Andrij Jermak rövid bejegyzése a Telegramon nem részletezte, mit ért pontosan összeomlás alatt. A frontvonal legforróbb pontja továbbra is a Donyeck megyei Bahmut, amelyet július óta támad intenzíven az orosz hadsereg. A város 70 százaléka már a támadók kezén van, bár bizonyos, hogy több tízezres veszteség árán jutottak a támadó orosz erők idáig, és az is, hogy a város eleste alapvetően nem változtatja meg a front helyzetét.

Bahmut legfontosabb funkciója most az ukrán jelentésekből kikövetkeztethetően az, hogy minél tovább lekösse az orosz erőket – miután a támadó fél láthatóan presztízskérdést csinált a stratégiailag nem kulcsfontosságú, egykor 70 ezres – de a harcok ellenére még ma is legalább négyezer ember által lakott – város bevételéből.

A Telex a közelmúltban Bahmut szomszédságában, a 8 kilométerre fekvő Csasziv Jarban járt, videónkat itt, helyszíni riportunkat itt olvashatja.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!