Brit hírszerzés: Partvonalra szorult az orosz vezetésben Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter

2022. augusztus 29. – 13:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Partvonalra került Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz vezetésen belül az Ukrajna lerohanása elleni offenzíva lassúsága és akadozása miatt – állítja a brit védelmi minisztérium (MoD). Az intézmény szerint mind az ország vezetésében, mind a katonák között folyamatosan csökken Sojgu megbecsültsége.

A MoD titkosszolgálati forrásokra hivatkozva arról is beszámolt, hogy a katonai jelentéseket ma már nem Sojgunak, hanem közvetlenül Putyinnak küldik a tisztek, a miniszter pedig az operatív vezetésből is fokozatosan kiszorul. A friss brit jelentés szerint a katonák között is elég rossz Sojgu megítélése, miután a háború már több mint fél éve tart, és több tízezer orosz katona esett el a harcok során.

Oroszország eredetileg egy néhány napig, legfeljebb néhány hétig tartó villámháborúval akarta térdre kényszeríteni Ukrajnát, ez a terv azonban rövid időn belül kudarcba fulladt. Az oroszok ezt belátva egy idő után kivonultak a megszállt területek egy részéről, és Kelet-Ukrajnára koncentrálták az erőiket, de az offenzíva ott is hónapok óta csigalassúsággal halad.

(Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!