Oroszország és Kína flottája a Japán-tengeren hadgyakorlatozik szeptember elején

2022. augusztus 29. – 20:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Japán-tengeren fog manőverezni a Vosztok-2022 stratégiai hadgyakorlat keretében Oroszország és Kína hadiflottája – közölte Alekszandr Fomin orosz védelmi miniszterhelyettes hétfőn a Moszkvában akkreditált külföldi katonai attasékkal.

A Vosztok-2022-t szeptember 1-től 7-ig tartják az Oroszországi Föderáció fegyveres erői vezérkari főnökének felügyelete alatt a keleti katonai körzetben, a gyakorlat az orosz fegyveres erők idei felkészítésének utolsó szakasza lesz.

Fomin szerint az orosz Csendes-óceáni Flotta és a kínai Népi Felszabadító Hadsereg Haditengerészete a Japán-tenger északi és középső részén, valamint az Ohotszki-tengernél, a partközeli vizekben gyakorolja majd az együttműködést. Szerinte a Vosztok-2022 hadgyakorlat védelmi jellegű, és nem konkrét államok és katonai szövetségek ellen irányul.

A gyakorlaton több mint 50 ezer katona, több mint ötezer fegyver és haditechnikai eszköz, köztük 140 repülőgép, 60 hadihajó, naszád és ellátóhajó vesz részt.
A koalíciós csapatcsoportosulások részeként a gyakorlatokon részt vesznek a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete és a Sanghaji Együttműködési Szervezet tagállamai és más partnerországok parancsnokai, katonai kontingensei és megfigyelők operatív csoportjai. A hivatalos felsorolásban Algéria, Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, India, Kazahsztán, Kirgizisztán, Kína, Laosz, Mongólia, Nicaragua, Szíria és Tádzsikisztán szerepel.

(MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!