Legalább két civil halálos áldozatot követelhetett egy mikolajivi orosz támadás

2022. augusztus 29. – 21:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz erők hétfőn tüzet nyitottak a dél-ukrajnai Mikolajiv város lakóövezeteire, aminek következtében az előzetes adatok szerint két civil vesztette életét és tizenegyen sebesültek meg – közölte Vitalij Kim megyei kormányzó a Telegramon.

Olekszandr Szenkevics mikolajivi polgármester korábban két halálos áldozatról és öt sérültről számolt be. Az Ukrajinszka Pravda jelentése szerint hétfő délután robbanások sorozata hallatszott Mikolajiv és a szomszédos Herszon megyében, a hatóságok arra kérték az embereket, hogy maradjanak az óvóhelyeken.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója közben arra szólította fel a politikusokat és a közvélemény formálóit, hogy ne tegyenek „elhamarkodott, hangos” bejelentéseket az ukrán erők ellentámadásairól, hanem várják meg a hatóságok, illetve a hadsereg hivatalos közlését. „Megértem közös vágyainkat és álmainkat, de mégis azt javaslom, hogy óvatosan kommentáljunk, bármilyen katonai műveletünkről legyen is szó” – fogalmazott a tisztségviselő.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!